PSG znova končí už v osemfinále Ligy majstrov, Bayern si doma postup postrážil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
PSG znova končí už v osemfinále Ligy majstrov, Bayern si doma postup postrážil
Sommer neinkasoval od hráčov PSG ani jeden gól.
Sommer neinkasoval od hráčov PSG ani jeden gól.TASR
Futbalisti Bayernu Mníchov vyhrali odvetný zápas osemifinále Ligy majstrov proti PSG na domácej pôde 2:0 a potvrdili svoj postup do štvrťfinále. V úvodnom stretnutí sa tešili výsledkom 1:0. Naďalej platí, že v tomto ročníku im strelila gól v "milionárskej súťaži" iba česká Plzeň.

Bayern Mníchov - PSG 2:0 (0:0)

Gól: 61. Choupo-Moting, 89. Gnabry

Stretnutie po opatrnom začiatku postupne stupňovalo tempo a každou minútou to bolo na ihrisku zaujímavejšie. Na prvú šancu čakali diváci v Bavorsku do 25. minúty, keď sa Messi dostal k strele, ale výborne ju zablokoval Davies a dorážku zrazil de Ligt.

Holandský obranca zachránil Bayern pred koncom úvodného dejstva, pretože po veľkej chybe Sommera v rozohrávke zakončoval do prázdnej brány Vitinha. Spomínaný stopér loptu odkopol z čiary.

Krátko predtým strieľal krížne Musiala, vyznamenal sa Donnarumma. Po zmene strán hral nemecký klub aktívne. Choupo-Moting sa najskôr tešil vďaka hlavičke z 52. minúty, avšak do jeho zakončenia z ofsajdu zasiahol Müller, a tak gól neplatil.

Zápas zo štatistického pohľadu.
Zápas zo štatistického pohľadu.Flashscore

Kamerunčan napriek tomu napol sieť. V rozohrávke Parížania zaváhali, po nezištnej prihrávke Goretzku mal útočník pred sebou odkrytú časť brány. Nepomýlil sa, čo znamenalo, že domáci viedli v rámci dvojzápasu už 2:0.

PSG muselo vrhnúť všetky sily do útoku. Rýchlo mohli znížiť, no proti prudkej hlavičke Ramosa zareagoval Sommer. Španielsky bek sa aj druhýkrát dostal k nebezpečnému zakončeniu, tiež po rohu. Mieril tesne vedľa. Navyše Mbappé nebol taký výrazný, ako by hostia potrebovali. Niekoľkokrát ho hľadali pasy za obranu, nedostal sa k nim.

Definitívne poslal Bayern do štvrťfinále Ligy majstrov striedajúci Gnabry, ktorý doviedol rýchly brejk do úspešného konca. PSG skončilo v osemfinále druhý raz po sebe a až piatykrát z posledných siedmich sezón.