Ranieri sa vracia tam, kde začínal: Dohodol sa s Cagliari

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ranieri sa vracia tam, kde začínal: Dohodol sa s Cagliari

Claudio Ranieri sa v 71 rokoch vrátil na začiatok svojej trénerskej kariéry do Cagliari.
Claudio Ranieri sa v 71 rokoch vrátil na začiatok svojej trénerskej kariéry do Cagliari.Profimedia
Claudio Ranieri sa stal novým kormidelníkom talianskeho futbalového klubu Cagliari Calcio, v ktorom pred 31 rokmi odštartoval trénerskú kariéru. Zmluvu podpísal do júna 2024. Debut na lavičke sardínskeho tímu by mal absolvovať 26. decembra v stretnutí Serie B proti Cosenze.

Sedemdesiatjedenročný lodivod naposledy viedol anglický Watford, kde po sérii slabých výsledkov v januári skončil a odvtedy bol bez práce. Najväčší trénerský úspech dosiahol s iným anglickým tímom - Leicesterom City, s ktorým v sezóne 2015/2016 senzačne vyhral Premier League.

V minulosti viedol viacero klubov, medzi nimi Inter Miláno, Juventus, Fiorentinu, Valenciu, Atlético Madrid, AS Monaco či grécky národný tím. V Cagliari pôsobil v rokoch 1988-1991, pričom Calcio dokázal dostať z tretej najvyššej súťaže do Serie A.

"V útrobách štadióna visí jeho portrét spolu s ďalšími legendami a teraz je Ranieri pripravený vrátiť sa po 31 rokoch do klubu, v ktorom de facto začal svoju trénerskú kariéru," informoval Sky Sport Italia. Informáciu o angažovaní Ranieriho potvrdil aj klubový web.

Cagliari v priebehu týždňa odvolalo z postu trénera Fabia Liveraniho, ktorý zanechal mužstvo na 14. priečke tabuľky Serie B.