Rasistické útoky v Serii A. Prezident FIFA sa zastal Umtitiho a Bandu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rasistické útoky v Serii A. Prezident FIFA sa zastal Umtitiho a Bandu
Francúzsky futbalista zažil neľahké chvíle.
Francúzsky futbalista zažil neľahké chvíle. Profimedia
Prezident FIFA Gianni Infantino (52) vyzval fanúšikov, aby si zatvorili ústa s rasistickými útokmi po tom, ako boli obranca Lecce Samuel Umtiti (29) a jeho spoluhráč Lameck Banda (21) počas stredajšieho domáceho zápasu proti Laziu vystavení urážkam s týmto podtónom.

Talianske noviny Gazzetta dello Sport informovali, že zápas bol na niekoľko minút prerušený, kým sa na štadióne ozvalo vyhlásenie vyzývajúce na zastavenie skandovania. Domáci fanúšikovia spievali Umtitiho meno, aby prehlušili nadávky.

Prezident Lecce Saverio Sticchi Damiani uviedol, že francúzsky víťaz majstrovstiev sveta 2018 zápas, ktorý je na hosťovaní z Barcelony, požiadal o pokračovanie v hre. Lecce napokon zápas Serie A vyhralo 2:1, Francúz Umtiti však opustil ihrisko v slzách.

"Rasistické urážky boli prehlušené povzbudzujúcimi chorálmi na adresu nášho majstra," uviedlo Lecce vo vyhlásení. Umtiti zverejnil na Instagrame správu, v ktorej uviedol: "Viem, že to bol pre mňa dobrý pocit: "Len futbal, zábava, radosť. Zvyšok sa nepočíta."

Infantino vyjadril Umtitimu a Zambijčanovi Bandovi podporu v príspevku na sociálnej sieti. "Solidarita so Samuelom Umtitim a Lameckom Bandom - zakričme to nahlas a jasne: Nie rasizmu," napísal ku fotografiám spomínanej dvojice.

"Nech sa obrovská väčšina fanúšikov, ktorí sú dobrí ľudia, postaví na odpor, aby raz a navždy umlčali všetkých rasistov," dodal Švajčiar.