Rayo odmietlo v súboji s Getafe zvíťaziť, výhry oslabeného Atlética a Barcelony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rayo odmietlo v súboji s Getafe zvíťaziť, výhry oslabeného Atlética a Barcelony

Aktualizované
Getafe si rozdelilo body s Rayom.
Getafe si rozdelilo body s Rayom.Profimedia
Futbalisti Getafe remizovali v 21. kole španielskej La Ligy s Rayom Vallecano 1:1. Hostia zahodili v závere duelu penaltu. Atlético Madrid napriek oslabeniu zvládlo súboj s Celtou Vigo. Uspel aj líder súťaže z Barcelony.

Getafe - Rayo Vallecano 1:1 (0:1)

Góly: 77. Unal - 38. Arambarri (vl.), ČK: 54. Aleňa

Gólový účet stretnutia otvoril zásah Maura Arambarriho do vlastnej siete. Getafe sa nechcelo vzdať a jeho aktivita priniesla ovocie trinásť minút pred koncom riadneho hracieho času. Unal využil chybu Dimitrievskeho a vyrovnal. Domáci v tom čase hrali bez vylúčeného Aleňu. Rayo môže remíza mrzieť, v 87. minúte nepremenil pokutový kop Raúl de Tomás.

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:1 (0:0)

Gól: 89. Depay, ČK: 70. Savič

Zverenci Diega Simeoneho ukázali veľký hlad po víťazstve. Po vylúčení Saviča sa ocitli v početnej nevýhode a predpokladalo sa, že sa budú snažiť udržať nerozhodný stav. Väčší tlak domácich sme nevideli, naopak, minútu pred nadstavením ukázal svoju pohotovosť Memphis Depay, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a zaznamenal prvý gól v novom drese. Atléticu patrí v neúplnej tabuľke 4. miesto, Celta Vigo je 13.

Real Valladolid - Osasuna Pamplona 0:0

Villareal - Barcelona 0:1 (0:1)

Gól: 18. Pedri

V úvodných minútach dal o sebe vedieť Robert Lewandowski, ktorý si prebral peknú prihrávku do šestnástky a vystrelil. Jeho strela smerovala presne do stredu brány, gólman bol proti. Poľský kanonier našiel v 18. minúte Pedriho a ten vo vnútri pokutového územia s pokojom zakončil do ľavého dolného rohu siete.

Skóre zápasu sa už nezmenilo, no vášne vyvolal záver duelu. Gól domáceho Samuela Chukwuezeho nebol uznaný pre postavenie mimo hry. Villareal je ôsmy, zatiaľ čo Barcelona má na čele tabuľky pred Realom Madrid už jedenásťbodový náskok. Madridčania majú súboj k dobru. "Barca" natiahla sériu víťazstiev vo všetkých súťažiach na 11 zápasov. V lige vyhrala šieste stretnutie v rade.