Real zvládol súboj s Cádizom, Ancelotti poukázal na počet vylúčení v LaLige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real zvládol súboj s Cádizom, Ancelotti poukázal na počet vylúčení v LaLige
Tréner upozornil na číslo červených kariet.
Tréner upozornil na číslo červených kariet.Profimedia
Real Madrid si vo štvrtok večer v rámci 14. kola španielskej súťaže pripísal víťazstvo nad Cádizom, vďaka ktorému si môže aspoň čiastočne vydýchnuť. Po utorňajšej výhre Barcelony bolo povinnosťou Los Blancos ukončiť krátku sériu ligových duelov bez výhry.

Madridčania zvíťazili po domácej remíze s Gironou a následnej prvej prehre v aktuálnej sezóne LaLigy proti Rayo Vallecano. Carlo Ancelotti dostal otázku, či prestávka na majstrovstvá sveta prišla pre jeho tím v správny čas.

"Prestávka je v poriadku, pretože nemáme inú alternatívu. Mali sme dobrý štart do sezóny, ale s koncom jej jesennej časti sme boli trochu utiahnutí. Dosiahli sme naše ciele, urobili sme dosť a momentálne máme 35 bodov," zhodnotil taliansky lodivod.

Skúsený tréner správne poukázal aj na vplyv Benzemovej absencie a zdôraznil aj to, že Real doposiaľ stratili len 7 bodov.

"Zápasov je oveľa viac ako v minulej sezóne. Ak vezmeme do úvahy, že nám chýbal držiteľ Zlatej lopty, ktorý v minulej sezóne nastrieľal 50 gólov, tak je logické, že nám niečo chýbalo," vysvetlil.

Ancelotti kritizoval aj rozhodcov v Španielsku, keď sa ho pýtali na zaobchádzanie s jeho hviezdnym hráčom Viníciusom Júniorom.

"Minule som videl dôležitú štatistiku pre španielsky futbal - z najväčších líg je tu najviac vylúčení. V porovnaní s 10 červenými kartami v Premier League je ich u nás až 55 a veľa z nich nemalo byť červených. Je to štatistika, ktorá ovplyvňuje divácku úroveň španielskeho futbalu," vyjadril svoj názor.

Uplynulú nedeľu sa v sevillskom derby objavili tri červené karty. Sevilla na ďalšie vylúčenie nečakala dlho a v stredu zaznamenala až dve, na čo sa práve Ancelotti ďalej odvolával.