Zápas Getafe s Cádizom ponúkol netradičné predstavenie, posledné víťazstvo Piquého

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas Getafe s Cádizom ponúkol netradičné predstavenie, posledné víťazstvo Piquého

Aktualizované
Pozápasové lúčenie sa s legendou blaugranas.
Pozápasové lúčenie sa s legendou blaugranas.Profimedia
Úvodný zápas 13. kola španielskej LaLigy medzi Getafe a Cádizom patril do kategórie netradičných. Viac ako futbalovým umením totiž pútal pozornosť vylúčeniami. Valladolid porazil Elche, Osasuna si poradila s Celtou Vigo. Víťazne sa so svojou bohatou kariérou rozlúčil Gerard Piqué z Barcelony.

Getafe - Cádiz 0:0 (0:0)

ČK: 90.+ 6 Alvarez, 90.+ 7 Portu - 90.+ 10 Hernandez

Súboj 12. a 18. tímu tabuľky veľa futbalovej krásy nepriniesol, v závere sa však začali diať veci vďaka systému VAR, ktorý v 5. minúte nadstaveného času spätne vyhodnotil zákrok Gastona Alvareza na červenú kartu a futbalista po verdikte rozhodcu Alejandra Hernandeza putoval pod sprchy. Tam ho o minútu neskôr nasledoval spoluhráč Portu kvôli sťažnostiam. O tri minúty neskôr videl druhú žltú Luis Hernandez z tímu hostí.

Real Valladolid - Elche CF 2:1 (1:0)

Góly: 41. Sanchez, 47. Mesa – 64. Josan

Celta Vigo - CA Osasuna 1:2 (1:2)

Góly: 19. Aspas – 8. a 28. Avila

FC Barcelona - UD Almería 2:0 (0:0)

Góly: 48. Dembelé, 62. de Jong

Tridsaťpäťročný Piqué nastúpil na Camp Nou v základnej zostave ako kapitán a hral do 85. minúty, z trávnika ho vyprevadil bujarý potlesk. 

Futbalista odohral za Barcelonu vo všetkých súťažiach 615 zápasov, strelil 53 gólov a pridal 15 asistencií. Do klubu prišiel ako desaťročný. V roku 2004 odišiel do Manchestru United, s ktorým vyhral ako hráč z lavičky Premier League i Ligu majstrov. O štyri roky sa vrátil do svojho rodného mesta a odvtedy patril k základným pilierom mužstva.

Získal s ním osem ligových titulov, sedemkrát vyhral Kráľovský pohár, trikrát Ligu majstrov, Superpohár i MS klubov a ďalšie trofeje. Veľké víťazstvá dosiahol aj v národnom drese, na MS v JAR v roku 2010 nechýbal ani v jednom stretnutí na ceste za premiérovým titulom Španielska v histórii a o dva roky sa tešil zo zlata aj na EURO.

S reprezentačnou kariérou sa rozlúčil v roku 2018, za Španielsko nastúpil v 102 zápasoch a strelil päť gólov. Desať duelov odohral aj za Katalánsko.