Regenda s prvým zásahom v NHL: Úžasný pocit, nemôžem tomu uveriť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Regenda s prvým zásahom v NHL: Úžasný pocit, nemôžem tomu uveriť
Strelecky účet si otvoril proti Minnesote.
Strelecky účet si otvoril proti Minnesote.Profimedia
Slovenský hokejista Pavol Regenda (22) strelil vo svojom šiestom zápase v drese Anaheimu Ducks premiérový gól. Dvadsaťdvaročný útočník sa vrátil do zostavy z farmy v AHL, kde si v štyroch dueloch pripísal po dva góly a asistencie.

Pre Regendu to to bol tretí bod profilige (1+2), no Anaheim prehral s Minnestou. Michalovčan sa stal 73. Slovákom v poradí, ktorý skóroval v NHL, po zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu.

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu otvoril v 34. minúte skóre stretnutia, keď si medzi kruhmi prebral prihrávku od Franka Vatrana a strelou švihom prekonal brankára Filipa Gustavssona.

"Úžasný pocit, splnil sa mi sen a nemôžem tomu uveriť, že sa mi to podarilo. Bola to skvelá práca celého útoku a som šťastný, že to vyšlo práve v našej domácej aréne Honda Center," povedal pre nhl.com Regenda, ktorý uplynulé dve sezóny strávil v slovenskej extralige v drese Michaloviec.

Za "líšky" odohral 111 zápasov, pripísal si 77 bodov a svojimi výkonmi v klube i reprezentácii si vybojoval šancu v profilige. "Bola to skvelá prihrávka od Frankieho, no mrzí ma, že sme prehrali," skonštatoval 22-ročný Slovák podľa stránky ocregister.com.

V stretnutí odohral takmer deväť minút a do štatistík si pripísal aj jednu strelu, blok a plusku. Anaheim ho povolal späť do prvého tímu namiesto Adama Henriqueho, ktorý očakával narodenie dieťaťa.