Rekordman Kane, peklo v Amsterdame a malá domov bez brankára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordman Kane, peklo v Amsterdame a malá domov bez brankára

Harrymu Kaneovi sa v Nemecku darí.
Harrymu Kaneovi sa v Nemecku darí.Flashscore / Profimedia
Futbalový víkend je pestrý a plný zaujímavých momentov. Tie najlepšie, najhoršie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie pre vás Flashscore Správy zbierajú v novom týždenníku. Tentoraz budeme obdivovať formu Harryho Kanea (30) a strelcov Newcastlu, ale uvidíme aj veľmi nešťastný vlastný gól Juventusu či to, ako hlboko klesol gigant menom Ajax Amsterdam.

Gól víkendu

Po troch prehrách (dvoch v Premier League a jednej v Lige majstrov) sa Manchester United konečne vrátil na víťaznú vlnu. Proti nováčikovi Burnley vybojoval víťazstvo 1:0, ktoré výstavnou strelou zariadil kapitán Bruno Fernandes.

Smoliar víkendu

Iný gigant svoju bodovú sériu ukončil. Juventus prehral na pôde Sassuola, kde dostal štyri góly. Aj keď so slovom "dostal" buďme opatrní, keďže turínsky klub si minimálne jeden strelil sám. Stopér Federico Gatti v piatej minúte nadstavenia druhého polčasu mal rozbehnúť protiútok, ktorým by sa "stará dáma" pokúsila vyrovnať na 3:3, no ocitol sa pod tlakom a zahral malú domov. Brankár Wojciech Szczesny však bol úplne mimo a Gattiho prihrávka sa dokotúľala do prázdnej brány...

Zo sociálnych sietí

Newcastle si proti Sheffieldu United schuti zastrieľal - nováčik inkasoval osem gólov, o ktoré sa podelil rovnaký počet strelcov. Kapitán Kieran Trippier zaznamenal z pozície pravého obrancu hetrik asistencií. Bývalý útočník Gary Lineker sa na sociálnej sieti X (predtým Twitter) po zásahu na 7:0 vtipne rozplýval nad jednostranným zápasom a povedal: "Vsadím krk na to, že Newcastle to zvládne."

Štatistika víkendu

Dva góly v priebehu 14 minút stačili Manchestru City na víťazstvo proti Nottinghamu. Tentoraz nebudeme poukazovať na žiadny rekord prírodného úkazu menom Erling Haaland, ale na presný zásah Phila Fodena. Bola to encyklopedická ukážka Guardiolovho futbalu, keďže gólu Angličana predchádzalo 46 prihrávok!

Dlhý sled prihrávok vedúcich ku gólu Fodena
Dlhý sled prihrávok vedúcich ku gólu FodenaOpta by StatsPerform/Profimedia

Príbeh víkendu

Keď Harry Kane prestúpil do Bayernu Mníchov, kritici sa pýtali, či 30-ročný hráč naozaj stojí za 100 miliónov eur a či bude hrať na rovnakej úrovni aj mimo Anglicka... A kapitán "Albionu" zatiaľ všetky pochybnosti zmietol zo stola.

Proti Bochumu sa stal mužom zápasu, keď zaznamenal bilanciu 3+2. V piatich zápasoch Bundesligy strelil sedem gólov a vytvoril nový klubový rekord. Pridal aj tri asistencie, čím sa stal vôbec prvým hráčom Bundesligy, ktorý má prsty v desiatich góloch v prvých piatich kolách. Bavori zjavne našli viac než dôstojnú náhradu za Roberta Lewandowského...

Foto víkendu

Ajax Amsterdam prešiel v lete pod vedením nového športového riaditeľa Svena Mislintata výraznou obmenou kádra. Zatiaľ sa však minula účinkom, posily vybrané novým šéfom nepresvedčili. Ajax išiel do najprestížnejšieho holandského derby "De Klassieker" proti Feyenoordu z 12. miesta a na ihrisku to bolo vidieť.

Rotterdamčania v 37. minúte zvyšovali už na 3:0, ale skóre bolo ďaleko od konečného. Pre besnenie rozzúrených fanúšikov Ajaxu bol zápas prerušený, potom odložený na neurčito, aby amsterdamskí chuligáni dokonca demolovali vlastný štadión. Radšej by sme mali "futbalovejšiu" fotografiu, ale stojí za to ukázať, kam až môže eskalovať nespokojnosť priaznivcov veľkoklubu. Bol to posledný súboj vo funkcii pre Mislintata, ktorý sa pohádal aj s trénerom Steijnom a po stretnutí bol odvolaný.

Derby medzi Ajaxom a Feyenoordom ukončili fanúšikovia.
Derby medzi Ajaxom a Feyenoordom ukončili fanúšikovia.Profimedia