Roglič sa tretím triumfom v rade priblížil k prvenstvu na Tirreno-Adriatico

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Roglič sa tretím triumfom v rade priblížil k prvenstvu na Tirreno-Adriatico
Slovinec je blízko k celkovému triumfu.
Slovinec je blízko k celkovému triumfu.TASR
Slovinský cyklista Primož Roglič (33) slávil na pretekoch Tirreno - Adriatico tretí etapový triumf za sebou. Jazdec tímu Jumbo-Visma triumfoval v sobotňajšej 6. etape so štartom a cieľom v meste Osimo (194 km), keď v záverečnom špurte skupinky najodolnejších pretekárov zdolal Brita Taa Harta (27) a Portugalčana Joaa Almeidu (24).

Slovák Peter Sagan z tímu TotalEnergies o etapové víťazstvo nebojoval. Roglič si upevnil líderskú pozíciu v celkovom hodnotení, na priebežné druhé miesto sa prebojoval Almeida. Jazdcov čakal v sobotu brutálny okruh s prudkými stúpaniami. Nachádzali sa na ňom štyri kopce, z ktorých najťažší mal úctyhodné parametre (1,4 km, 12,5 %) a išiel sa po mačacích hlavách.

V úvode sa vytvorila na čele skupina s 11 pretekármi, no pelotón vedený tímom Jumbo-Visma jej nedovolil vypracovať si viac ako 50-sekundový náskok a na najťažšom kopci druhého okruhu únik pohltil. Nevyšiel ani útok Alexandra Vlasova (Bora), ku ktorému sa pridali Alex Aranburu a Carlos Verona (obaja Movistar) s Guillaumeom Martinom (Cofidis).

Pri záverečnom stúpaní na Muro di Costa del Borgo zaútočil Mikel Landa (Bahrain Victorious) a vytvoril skupinku ôsmich najlepších s Rogličom, Almeidom či Hartom. Záverečný špurt nemal problém vyhrať opäť Roglič, ktorý sa tak priblížil k celkovému prvenstvu na Tirreno-Adriatico. V nedeľňajšej rovinatej etape by ho oň mohla pripraviť už iba veľká smola.