Rubiales pyká za svoje správanie, FIFA mu udelila trojročný dištanc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubiales pyká za svoje správanie, FIFA mu udelila trojročný dištanc

Rubiales sa musí zmieriť so zákazom činnosti.
Rubiales sa musí zmieriť so zákazom činnosti.Reuters
Bývalý šéf španielskeho futbalu Luis Rubiales (46) dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) trojročný dištanc. Funkcionár pobozkal reprezentantku Jennifer Hermosovú (33) na pery po finále MS, v ktorom Španielky zdolali Angličanky 1:0.

FIFA už v auguste dočasne suspendovala štyridsaťšesťročného funkcionára na 90 dní. Rubiales nakoniec v septembri odstúpil z funkcie prezidenta Španielskej futbalovej federácie.

"Disciplinárna komisia zakázala Luisovi Rubialesovi na tri roky všetky aktivity súvisiace s futbalom na národnej i medzinárodnej úrovni," uviedol riadiaci orgán svetového futbalu vo svojom vyhlásení. Rubiales má 10 dní na to, aby sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal.

Rubiales pobozkal Hermosovú na pery po finále MS, v ktorom Španielky zdolali Angličanky 1:0 a radovali sa zo zisku svojho prvého titulu. Vtedajší šéf španielskeho futbalu trval na tom, že bozk bol konsenzuálny, Hermosová to poprela. Španielska reprezentantka takisto povedala, že federácia na ňu a jej rodinu tlačila, aby prejavila prezidentovi podporu bezprostredne po škandále.