Rubiales čelí ďalším problémom. Hermosová podáva trestné oznámenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubiales čelí ďalším problémom. Hermosová podáva trestné oznámenie

Hermosová podala na Rubialesa trestné oznámenie.
Hermosová podala na Rubialesa trestné oznámenie.Profimedia
Španielska futbalistka Jenni Hermosová (33) podala trestné oznámenie na šéfa federácie Luisa Rubialesa (46) za nevyžiadaný bozk po finále majstrovstiev sveta. Oznámila to prokuratúra. Podanie trestného oznámenia bolo predpokladom na to, aby prokuratúra, ktorá koncom augusta začala predbežné vyšetrovanie pre sexuálny útok, mohla začať trestné stíhanie.

Rubiales pobozkal Hermosovú na ústa po víťazstve španielskej ženskej reprezentácie nad Anglickom vo finále majstrovstiev sveta v Sydney 20. augusta. Šéf federácie tvrdí, že išlo o dobrovoľný bozk, čo Hermosová poprela.

Svetový riadiaci orgán FIFA a národná futbalová federácia pozastavili Rubiaelesovi činnosť pre škandál, ktorý jeho správanie vyvolalo. Minulý týždeň proti nemu španielsky športový tribunál začal disciplinárne konanie pre "závažné pochybenie".

Rubiales doteraz odmietol všetky výzvy na odstúpenie. V utorok sa za jeho správanie verejne ospravedlnilo nové vedenie federácie, ktoré zároveň odvolalo trénera Jorgeho Vildu, ktorý bol považovaný za Rubialesovho spojenca.