Iniesta sa oprel do kontroverzného Rubialesa: Ničí imidž našej krajiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Iniesta sa oprel do kontroverzného Rubialesa: Ničí imidž našej krajiny
Iniesta je v Španielsku obdivovanou osobnosťou.
Iniesta je v Španielsku obdivovanou osobnosťou.Emirates Club / AFP
Andrés Iniesta (39) je v Španielsku hrdinom. Legendárny stredopoliar, ktorý so svojou krajinou získal tituly na MS a ME, zverejnil na svojom twitterovom účte silný odkaz a kritiku prístupu muža, ktorý bol až do tejto soboty prezidentom Španielskej futbalovej federácie.

Iniesta je jedným z veľkých mien, ktoré sa rozhodli verejne zasiahnuť a vyjadriť svoj názor na kroky Luisa Rubialesa v Sydney, kde sa objavil na fotografiách, ktoré zahanbili krajinu: od chytania sa za rozkrok v lóži vedľa kráľovnej až po bozkávanie Jenni Hermosovej. Ani zďaleka sa neospravedlnil, okrem mierne improvizovaného videa z Dauhy po návrate poskytol novú verziu toho, čo sa stalo na mimoriadnom valnom zhromaždení, navyše zaútočil na rôznych politikov, ktorí podľa neho propagovali "falošný feminizmus" a prispeli k tejto "sociálnej vražde".

"Po tom, čo sa stalo tento týždeň, by som chcel vyjadriť svoj smútok ako muž, otec troch dcér, manžel a ako futbalista nad udalosťami, ktoré zažívame v našom futbale a okolo španielskej ženskej reprezentácie," vysvetlil bývalý hráč Barcelony na začiatku textu. Postupne, odsek po odseku, riadok po riadku, zvyšoval tón a začal svoje posolstvo stupňovať.

"Nemyslím si, že môžeme tolerovať činy, aké sme videli a ktoré pokazili taký veľký míľnik, akým je víťazstvo na majstrovstvách sveta. Neviem si predstaviť pocity, ktoré teraz musia prežívať všetky hráčky národného tímu, keď vidia, ako sa nehovorí o skvelom turnaji, ktorý odohrali, a o fantastickom futbale. Je škoda, že nádherná história, ktorú toľko rokov budovali mnohí, bola pošpinená," pokračoval.

Potom v záverečnej časti priamo zaútočil na Rubialesa, pričom nespomínal jeho meno (ani meno Jennifer) a použil priame slová, ktoré nenechávajú priestor na pochybnosti:"Namiesto toho sme sa museli zmieriť s prezidentom, ktorý sa drží svojej pozície, ktorý si nepriznal, že jeho správanie bolo neprijateľné, a ktorý poškodzuje obraz našej krajiny a nášho futbalu vo svete."