Hermosová po nemiestnom bozku od Rubialesa: Bola som obeťou sexistického impulzu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hermosová po nemiestnom bozku od Rubialesa: Bola som obeťou sexistického impulzu

Majsterka sveta zažíva zmiešané pocity.
Majsterka sveta zažíva zmiešané pocity.Reuters
Hráčka španielskej ženskej reprezentácie Jennifer Hermosová (33), ktorú šéf tamojšej futbalovej federácie krajiny pobozkal na pery, v piatok uviedla, že po incidente bola zraniteľná.

Hermosovú pobozkal šéf RFEF Luis Rubiales po tom, ako Španielsko 20. augusta vyhralo majstrovstvá sveta. Situáciu začína riešiť aj širší futbalový svet i orgány UEFA a FIFA. Celé to viedlo k výzvam na odstúpenie spomínaného funkcionára.

"Cítila som sa zraniteľná a bola som obeťou sexistického impulzu. Jednoducho som nebola rešpektovaná," uviedla okrem iného rodáčka z Madridu vo vyhlásení, ktoré v piatok zverejnila na sociálnych sieťach.

Hermosová dodala, že futbalová federácia na ňu vyvíjala nátlak. Desiatky hráčok španielskeho ženského národného tímu vyhlásili, že nebudú hrať žiadne zápasy za krajinu, kým Rubiales nebude odvolaný z funkcie.

Rubiales veľmi rázne odmietol odstúpiť, čo podnietilo hnev futbalistiek i futbalistov a ministrov vlády, ktorí jeho konanie odsúdili ako neprijateľné.

Celkovo 56 hráčok vrátane Hermosovej a všetkých 23 z tímu čerstvých majsteriek sveta podpísalo spoločné vyhlásenie zaslané prostredníctvom ich zväzu FUTPRO, v ktorom požadujú odvolanie vedenia federácie.