FIFA zasiahla v prípade Rubialesa. Disciplinárna komisia ho dočasne suspendovala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

FIFA zasiahla v prípade Rubialesa. Disciplinárna komisia ho dočasne suspendovala

Rubiales bol suspendovaný.
Rubiales bol suspendovaný.Reuters
Predseda Disciplinárnej komisie FIFA Jorge Iván Palacio (67), ktorý využil právomoci udelené článkom 51 Disciplinárneho kódexu FIFA (FDC), 26. augusta súhlasil s dočasným pozastavením činnosti Luisa Rubialesa (46) zo všetkých aktivít súvisiacich s futbalom na národnej a medzinárodnej úrovni.

Toto pozastavenie činnosti, ktoré nadobudne okamžitú platnosť, sa vzťahuje na počiatočné obdobie 90 dní, a to počas spracovania disciplinárneho konania, ktoré táto komisia začala proti Rubialesovi vo štvrtok 24. augusta.

Okrem toho predseda DK FIFA v záujme zachovania základných práv hráčky španielskej futbalovej reprezentácie Jennifer Hermosovej a dobrého priebehu disciplinárneho konania vydal dve dodatočné smernice (článok 7 FDC).

Rubialesovi i funkcionárom a zamestnancom RFEF sa "prikazuje, aby sa prostredníctvom seba alebo tretích osôb zdržali kontaktovania či pokusu o kontaktovanie Jennifer Hermosovej a jej blízkych kolegýň".

Disciplinárna komisia FIFA nebude poskytovať žiadne ďalšie informácie o tomto konaní až do prijatia konečného rozhodnutia. Orgán opätovne zdôrazňuje svoj absolútny záväzok rešpektovať integritu všetkých osôb, preto odsudzuje akékoľvek opačné správanie.