Rubľov opäť stopercentný, Mannarina čaká Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rubľov opäť stopercentný, Mannarina čaká Djokovič
Australian Open pozná prvých osemfinalistov.
Australian Open pozná prvých osemfinalistov.Profimedia
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 19. januára?

14:41 - Barbora Krejčíková druhýkrát na tohtoročnom Australian Open otočila takmer stratený zápas na poslednú chvíľu. Ako jedna z posledných dvoch českých nádejí zdolala v 3. kole aktuálnu deblovú svetovú jednotku Storm Hunterovú 4:6, 7:5, 6:3 a po skalpe domácej kvalifikantky postúpila tretí rok po sebe do druhého týždňa v Melbourne Parku. O vyrovnanie svojho maxima v tomto dejisku bude bojovať s Mirrou Andrejevovou (H2H 0:2).

13:40 - Andrej Rubľov stratil v úvodnom kole Australian Open dvojsetový náskok, ale odvtedy je stopercentný. Svetová päťka zdolala v súboji vlaňajších štvrťfinalistov Sebastiana Kordu 6:2, 7:6, 6:4 a zahrá si o svoje desiate grandslamové štvrťfinále, cez ktoré sa ešte nikdy nedostal. Jeho súperom v osemfinále bude domáci Alex de Minaur.

12:54 - Adrian Mannarino odohral svoju tretiu päťsetovú bitku na tohtoročnom Australian Open. Štyridsaťpäťročný Francúz po bývalom šampiónovi Stanovi Wawrinkovi a Jaume Munarovi zdolal aj minuloročného štvrťfinalistu Bena Sheltona, keď favorizovaného Američana zdolal po takmer päťhodinovej bitke 7:6, 1:6, 6:7, 6:3, 6:4. V osemfinále vyzve najväčšieho favorita Novaka Djokoviča a zaútočí na svoje prvé grandslamové štvrťfinále.

11:45 - Novak Djokovič postupuje bez straty setu až v treťom zápase na tohtoročnom Australian Open. S desiatimi triumfami najúspešnejší hráč úvodného grandslamu sezóny si v jubilejnom 100. zápase na tomto podujatí poradil s Tomásom Martínom Etcheverrym 6:3, 6:3, 7:6, upravil svoju bilanciu v Melbourne Parku na 92:8 a šestnásty raz postúpil do druhého týždňa. V osemfinále sa stretne s Benom Sheltonom alebo Adrianom Mannarinom.

11:24 - Alex de Minaur postúpil tretí rok po sebe do osemfinále domáceho Australian Open. Najvyššie postavený Austrálčan v rebríčku ATP si poradil s Flaviom Cobollim 6:3, 6:3, 6:1 a v boji o svoje len druhé štvrťfinále na grandslamoch (US Open 2020) sa stretne so Sebastianom Kordom alebo Andrejom Rubľovom.

11:22 - Maria Timofejevová pokračuje vo fantastickom debute v hlavnej súťaži grandslamových turnajov. Po Alize Cornetovej a bývalej šampiónke Caroline Wozniackej našla 20-ročná ruská kvalifikantka recept aj na Beatriz Haddadovú Maiovú, nasadenú desiatku zdolala 7:6, 6:3 po skvelom obrate v úvodnom sete. V osemfinále sa stretne s Martou Kosťukovou (H2H 0:0).

07:49 - Magdalena Frechová v druhom kole Australian Open senzačne vyradila Caroline Garciovú a na 33. pokus získala svoj prvý skalp hráčky TOP 50 na tvrdom povrchu. O dva dni neskôr zdolala debutantku v hlavných grandslamových súťažiach Anastasiu Zacharovovú po troch hodinách 4:6, 7:5, 6:4 a prvýkrát postúpila do osemfinále na Majors. O prvé štvrťfinále na vrcholnom turné si zahrá s Coco Gauffovou (H2H 0:0).

06:35 - Mirra Andrejevová bola v treťom kole Australian Open jednu loptičku od vyradenia. Šestnásťročná kométa uplynulej sezóny dokonca v rozhodujúcom dejstve prehrávala proti Diane Parryovej 1:5. Francúzka však absolútne nezvládla posledné gemy a Ruska napokon slávila víťazstvo 1:6, 6:1, 7:6. O svoje prvé grandslamové štvrťfinále si zahrá buď proti Barbore Krejčíkovej, alebo Storm Hunterovej.

06:20 - Taylor Fritz vlani na Australian Open dosiahol svoje premiérové grandslamové štvrťfinále a o prvé štvrťfinále si na tomto mieste zahrá po dvoch rokoch. Najlepší Američan v rebríčku ATP porazil v 3. kole Fábián Marozsána 3:6, 6:4, 6:2, 6_2 a v ďalšom kole sa stretne s vlaňajším finalistom Stefanosom Tsitsipasom (H2H 1:3).

06:05 - Stefanos Tsitsipas musel vo svojich úvodných dvoch zápasoch na tohtoročnom Australian Open do štyroch setov, no v boji o osemfinále deklasoval Lucu Van Asscheho za dve hodiny 6:3, 6:0, 6:4 a štvrtý rok po sebe postúpil do druhého týždňa úvodného grandslamu roka. Minuloročný finalista sa v ďalšom kole stretne s Taylorom Fritzom.

05:40 - Coco Gauffová natiahla svoju aktuálnu neporaziteľnosť na grandslamoch na 10 zápasov. Úradujúca šampiónka US Open vyradila v treťom kole Australian Open krajanku Alyciu Parksovú 6:0, 6:2 a postupom do osemfinále vyrovnala svoje melbournské maximum. O jeho zlepšenie bude bojovať s Magdalénou Frechovou alebo Anastasiou Zacharovovou.

05:30 - Tomáš Macháč si pred dvoma dňami v Melbourne Parku pripísal svoj prvý skalp hráča TOP 20 a prvýkrát v kariére postúpil do tretieho kola grandslamového turnaja. Svoje maximum na podujatiach veľkej štvorky však znovu nevylepšil, keďže posledný český zástupca v mužskej dvojhre prehral 4:6, 6:7, 6:4, 6:7 s vlaňajším semifinalistom Karenom Chačanovom.

05:10 - Jannik Sinner postúpil do osemfinále tohtoročného Australian Open bez straty jediného setu. Jeden z najväčších favoritov na celkový triumf zmietol v treťom kole Sebastiana Báeza 6:0, 6:1, 6:3 a v Melbourne si zahrá tretí rok po sebe. Jeho ďalším súperom bude Karen Chačanov (H2H 1:3).

04:40 - Aryna Sabalenková pokračuje v suverénnej obhajobe svojho zatiaľ jediného grandslamového triumfu na Australian Open. Svetová dvojka v treťom kole zdemolovala nasadenú dvadsaťosmičku Lesiu Curenkovú 6:0, 6:0 a na turnaji ešte nestratila ani set. Bieloruska sa bude usilovať o štvrťfinálovú účasť na svojom šiestom grandslame v rade proti Amande Anisimovovej (H2H 1:4).

04:30 - Amanda Anisimovová v súboji hráčok vracajúcich sa po zdravotnej prestávke zdolala bývalú svetovú dvojku Paulu Badosovú 7:5, 6:4 a tretíkrát v kariére postúpila do osemfinále Australian Open. Bývalá 21. hráčka sveta sa v Melbourne Parku bude snažiť zlepšiť svoje maximum proti obhajkyni titulu Aryne Sabalenkovej (H2H 4:1).