Najlepší deň v živote. Blinkovová vyhrala najdlhší tajbrejk v histórii ženského Grand Slamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší deň v živote. Blinkovová vyhrala najdlhší tajbrejk v histórii ženského Grand Slamu
Blinkovová zaknihovala historický triumf.
Blinkovová zaknihovala historický triumf.AFP
Nenasadená Ruska Anna Blinkovová (25) v druhom kole Australian Open zdolala minuloročnú finalistku Jelenu Rybakinovú (24) po najdlhšom tajbrejku ženskej dvojhry v histórii grandslamových turnajov. Víťazka uviedla, že to bol najlepší deň v jej živote.

Rybakinová - Blinkovová 4:6, 6:4, 6:7 (20:22)

Hráčka z 57. priečky rebríčka WTA pokorila turnajovú trojku v strhujúcom súboji na kurte Roda Lavera, duel trval dve hodiny a 46 minút. Prvé dva sety však boli úplne zabudnuté, keď sa o slovo prihlásil úžasný 42-bodový tajbrejk, ktorý trval viac ako pol hodiny.

Blinkovová odvrátila šesť mečbalov, aby následne svoj desiaty v rámci tretieho setu premenila na postup do ďalšej fázy. Doterajší rekord na grandslamovom podujatí bol 38 bodov - takýto zápis bol k videniu hneď dvakrát( Australian Open 2007 a Wimbledon 2023).

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Neviem, čo mám povedať, bolo to veľmi ťažké. Len som sa snažila sústrediť na každý bod. Mala som dosť mečbalov a snažila som sa byť v týchto momentoch agresívna, ale triasli sa mi ruky aj nohy," vravela šťastná postupujúca a pokračovala:

"Chcela som byť čo najviac pokojná, som nesmierne šťastná, že som vyhrala. Hovorila som si 'choď do toho, zostaň silná a traf loptičku do kurtu'. Nakoniec to vyšlo. Tento deň si budem pamätať do konca života, najmä na tomto kurte s týmto publikom. Nikdy na to nezabudnem. Je to zatiaľ najlepší deň v mojom živote."

Bývalá wimbledonská šampiónka Rybakinová vstúpila do turnaja v dobrej nálade po víťazstve na Brisbane International a v Melbourne bola považovaná za jednu z favoritiek. Hneď v druhom kole austrálskeho Grand Slamu ju ale šokovala Blinkovová, ktorá sa v ďalšom dueli stretne s 26. nasadenou Taliankou Jasminou Paoliniovou.