Moja posledná sezóna, veľmi sa na to teším. Collinsová po prehre so Swiatekovou oznámila koniec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Moja posledná sezóna, veľmi sa na to teším. Collinsová po prehre so Swiatekovou oznámila koniec

Collinsová sa už v Austrálii nepredstaví.
Collinsová sa už v Austrálii nepredstaví.Reuters
Bývalá svetová sedmička a finalistka Australian Open z roku 2022 Danielle Collinsová (30) dospela k zásadnému rozhodnutiu. Po štvrtkovej tesnej prehre v druhom kole s prvou hráčkou sveta Igou Swiatekovou (22) oznámila, že ukončí svoju kariéru.

Američanka, ktorá v rozhodujúcom sete viedla 4:1, ale štvornásobnej grandslamovej šampiónke podľahla 6:4, 3:6, 6:4, uviedla, že už má dosť cestovania a chce si založiť rodinu. "Toto bude moja posledná súťažná sezóna a veľmi sa na to teším," povedala Collinsová novinárom po stretnutí v Rod Laver Arene.

Svoje maximum v podobe siedmeho miesta na svete dosiahla v roku 2022 po tom, ako v semifinále v Melbourne Parku zdolala práve Swiatekovú a potom vo finále prehrala s Ash Bartyovou. Aj v roku 2019 sa dostala do semifinále na Australian Open a v nasledujúcom roku do štvrťfinále French Open.

"Mám pocit, že mám za sebou celkom dobrú kariéru. Určite sa vyskytli vzostupy aj pády. Cestovanie a niektoré veci mimo kurtu s plánovaním a všetkým dokopy... je to naozaj náročný šport," uviedla americká tenistka.

"Mám aj iné veci, ktoré by som chcela v živote dosiahnuť mimo tenisu, a chcela by som mať na to čas. Samozrejme, že deti sú pre mňa veľkou prioritou," vravela Collinsová a dodala, že je hrdá na to, že vo štvrtok so svetovou jednotkou odohrala skutočne tesný duel. Neúspech ju vraj nebolí až tak, ako to bolo niekedy.