Rybakinovej stopka vo štvrťfinále, Klein a Molčan sú duel od grandslamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rybakinovej stopka vo štvrťfinále, Klein a Molčan sú duel od grandslamu
Klein je zápas od hlavnej súťaže na Australian Open.
Klein je zápas od hlavnej súťaže na Australian Open.TASR
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 11. januára?

12:45 - Jelena Rybakinová minulý týždeň dominovala v Brisbane a vo finále porazila Arynu Sabalenkovú. Finalistka minuloročného Australian Open však na ďalšom turnaji pred Australian Open v Adelaide skončila vo štvrťfinále po jasnej prehre dvakrát 3:6 s Jekaterinou Alexandrovovou. O svoje ôsme finále si Ruska zahrá proti ďalšej grandslamovej šampiónke Jelene Ostapenkovej..

11:55 - Jessica Pegulová hrá v Adelaide svoj prvý tohtoročný individuálny turnaj a vo štvrťfinále po takmer dva a polhodinovom boji zdolala grandslamovú finalistku Anastasiu Pavľučenkovovú 6:7, 7:5, 6:4. Nasadená dvojka bude v piatok bojovať o svoje 11. finále, v ktorom sa stretne s Darjou Kasatkinovou.

10:40 - Jack Draper pokračuje vo skvelom štarte do sezóny. Britský mladík v druhom kole v Adelaide odvrátil dva mečbaly Miomira Kecmanoviča a vo štvrťfinále zmietol 6:1, 6:4 nasadenú jednotku a svetovú štrnástku Tommyho Paula, proti ktorému zaznamenal ôsmy skalp hráča TOP 20. Proti Alexandrovi Bublikovi bude chcieť dosiahnuť svoje druhé finále na okruhu ATP, prvé si zahral vlani na svojom poslednom podujatí v Sofii.

09:30 - Alex Molčan v pozícii nasadenej štrnástky zvíťazil v druhom kole kvalifikácie na Australian Open nad domácim Austrálčanom Johnom Millmanom 6:4, 6:3 a rovnako ako Lukáš Klein, tak aj on je jeden duel od účasti na prvom grandslame sezóny. Pobije sa oň s 28. nasadeným Indom Sumitom Nagalom, ktorý je v rebríčku ATP na 139. mieste, zatiaľ čo Molčan figuruje na 114. priečke.

07:56 - Arthur Fils mal vo štvrťfinále v Aucklande uľahčenú prácu, keď mu Daniel Altmaier skrečoval duel za stavu 6:7, 0:1. Devätnásťročný Francúz skompletizoval semifinálovú zostavu a o svoje tretie finále na okruhu ATP sa stretne s Alejandrom Tabilom. V druhom semifinále sa stretnú najvyššie nasadený Ben Shelton a Taras Daniel.

07:30 - Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open proti štvrtej nasadenej Američanke Cori Gauffovej. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Melbourne. S vlaňajšou šampiónkou US Open má negatívnu bilanciu 0:2. Čítajte viac o žrebe.

07:05 - Jiří Lehečka sa tento týždeň na podujatí ATP 250 v Adelaide dočkal prvej víťaznej série od augustového finále vo Winston-Saleme a je na prahu svojej druhej finálovej účasti na vrcholnom okruhu v kariére. Najlepší Čech v rebríčku ATP zdolal najvyššie nasadeného Nicolása Jarryho 6:4, 7:5 a v semifinále sa stretne so Sebastianom Kordom.

05:30 - Jelena Ostapenková zdolala v Adelaide Martu Kosťukovú 7:5, 6:3 a zabezpečila si prvé semifinále na austrálskych turnajoch v kariére. Grandslamová šampiónka a bývalá svetová päťka, ktorá sa prvýkrát od sezóny 2018 objaví v prvej desiatke rebríčka, vyzve tento rok doposiaľ neporazenú Jelenu Rybakinovú alebo Jekaterinu Alexandrovovú.

05:05 - Cameron Norrie neobháji minuloročné finále v Aucklande. Druhý nasadený hráč odstúpil pred štvrťfinálovým zápasom a do semifinále automaticky poslal kvalifikanta Alejandra Tabilu. Čilan bude o svoje druhé finále na turnajoch ATP bojovať proti Arthurovi Filsovi alebo Danielovi Altmaierovi. Na druhej strane najvyššie nasadený Ben Shelton postúpil do semifinále po výhre 6:4, 6:3 nad Robertom Carballésom a stretne sa s Tarasom Danielom (H2H 2:0).

05:00 - Sebastian Korda vstúpil do novej sezóny prehrou s Yannickom Hanfmannom v Brisbane, ale tento týždeň má na dosah finále v Adelaide. V dejisku, kde bol vlani jednu loptičku od titulu a skalpu Novaka Djokoviča, nestratil vo svojom druhom zápase ani set a porazil domáceho Christophera O'Connella 6:4, 6:4. V semifinále sa stretne s Jiřím Lehečkom alebo Nicolásom Jarrym.

04:30 - Lukáš Klein postúpil do finále kvalifikácie dvojhry na grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne. V druhom kole zdolal Američana Denisa Kudlu 6:3, 6:7 (2), 6:4. O osude zápasu rozhodol Kleinov brejk v desiatom geme tretieho setu. V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi zverenec trénera Karola Kučeru v noci na piatok SEČ proti Talianovi Stefanovi Napolitanovi.

Slovák má v úvode sezóny sľubnú formu. Minulý týždeň na turnaji ATP v Brisbane postúpil z kvalifikácie do 2. kola, keď získal skalpy Francúza Quentina Halysa, Američana Maximea Cressyho i Argentínčana Sebastiana Baeza. Vyradil ho až Talian Mattea Arnaldi, ktorému vo vyrovnanom zápase podľahol v troch setoch.