Schmiedlová favoritku nezaskočila, Molčan žije sen o Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Schmiedlová favoritku nezaskočila, Molčan žije sen o Australian Open
Schmiedlová bude mať pred štartom Australian Open niekoľko dní odpočinku.
Schmiedlová bude mať pred štartom Australian Open niekoľko dní odpočinku.Profimedia
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 10. januára?

14:40 - Jekaterina Alexandrovová doplnila osem štvrťfinalistiek na turnaji v Adelaide, keď zdolala svoju krajanku Veroniku Kudermetovovú dvakrát 6:4 a vyhrala tretí vzájomný zápas za sebou. O postup do semifinále si 21. hráčka sveta zahrá proti neporazenej Kazaške Jelene Rybakinovej.

13:55 - Darja Kasatkinová zdolala v Adelaide svoju krajanku Annu Kalinskú 5:7, 6:4, 7:5, hoci v druhom dejstve prehrávala už 0:4 a v rozhodujúcom sete štyrikrát nepotvrdila brejk. Upravila vzájomnú bilanciu na 4-1. Vo štvrťfinále sa svetová pätnástka stretne s nemeckou veteránkou Laurou Siegemundovou.

12:42 - Tri dni po triumfe v Brisbane vstúpila Kazaška Jelena Rybakinová víťazne do ďalšieho podujatia WTA 500 v Adelaide. Svetová trojka zdolala Španielku Cristinu Bucsovú 6:3, 7:5 a pripísala si šieste víťazstvo v rade. Vo štvrťfinále sa stretne s Jekaterinou Alexandrovovou alebo Veronikou Kudermetovovou.

12:14 - Alex de Minaur má na začiatku sezóny skvelú formu. Po tom, čo na United Cupe zdolal troch členov TOP 10 vrátane svetovej jednotky Novaka Djokoviča a zabezpečil si debut v TOP 10 rebríčka ATP, si pripísal aj skalp svetovej dvojky Carlosa Alcaraza zo Španielska. V rýchlom exhibičnom zápase hranom v Melbourne Parku v rámci prípravy na Australian Open zvíťazil 24-ročný Austrálčan 6:4, 5:7, 10:3.

10:38 - Alexander Bublik zdolal v Adelaide vracajúceho sa Brita Daniela Evansa 4:6, 6:2, 6:1 a upravil vzájomnú bilanciu na 5:1. Kazach si o semifinále zahrá s Talianom Lorenzom Musettim (h2h 1:0).

10:14 - Jelena Ostapenková v Adelaide v súboji hráčok TOP 20 zdolala Francúzku Caroline Garciovú po vyše dvaapolhodinovej bitke 6:4, 5:7, 6:4, vyhrala aj druhý vzájomný zápas a druhýkrát v tomto roku postúpila do štvrťfinále. Lotyška sa v ňom stretne s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (h2h 1:0).

09:28 - Čech Jiří Lehečka zvíťazil na turnaji ATP 250 v austrálskom Adelaide nad Srbom Dušanom Lajovičom 7:5, 4:6, 6:3, prerušil sériu piatich prehier a prvýkrát od septembrového Davisovho pohára vyhral dva zápasy v rade. Vo štvrťfinále generálky na Australian Open vyzve svetovú osemnástku a najvyššie nasadeného Nicolása Jarryho z Čile (h2h 1:1).

09:06 - Svetová devätnástka Cameron Norrie vstúpil do turnaja ATP 250 v Aucklande víťazstvom 6:3, 6:7, 6:1 nad francúzskym tínedžerom Lucom Van Asschem. Britský finalista z rokov 2019 a 2023 a druhý nasadený hráč sa vo štvrťfinále stretne s Čiľanom Alejandrom Tabilom (h2h 0:0).

07:48 - Svetová štrnástka Tommy Paul vo svojom prvom zápase v tomto roku nezaváhal. V Adelaide najvyššie nasadený Američan zdolal domáceho Alexa Bolta 6:3, 6:2 bez straty podania a postúpil do štvrťfinále. Tam ho čaká odveta za vlaňajšie vyradenie proti britskému mladíkovi Jackovi Draperovi (h2h 0:1).

07:14 - Sebastian Korda vykročil za obhajobou titulu na turnaji ATP 250 v Adelaide víťazstvom nad neobľúbeným súperom. Taliana Lorenza Sonega zdolal 6:4, 7:6, keď v druhom sete zlikvidoval päť setbalov, čím si vylepšil vzájomnú bilanciu na 2:3 a pripísal si prvé víťazstvo v sezóne. Vo štvrťfinále sa tretí nasadený Američan stretne s Christopherom O'Connellom (h2h 1:1).

06:51 - Jack Draper vyhral v druhom kole turnaja v Adelaide vyčerpávajúcu bitku so Srbom Miomirom Kecmanovičom. Dvadsaťdvaročný Brit zvíťazil po 3 hodinách a 39 minútach boja 5:7, 7:6, 7:6, keď v druhom sete odvrátil dva mečbaly, v treťom zmazal všetky tri brejkbaly a rozhodujúci tajbrejk otočil z 2:5. Koncovku ešte zdramatizoval sporný verdikt rozhodcu, na ktorý sa Kecmanovič márne sťažoval turnajovému supervízorovi.

05:40 - Alex Molčan porazil Holanďana Gijsa Brouwera a postúpil do semifinále kvalifikácie o Australian Open. Slovenská singlová jednotka na to potrebovala 80 minút a dve výhry v setoch 6:4. Štrnástka kvalifikačného pavúka sa v ďalšej fáze stretne s 34-ročným domácim tenistom a 484. hráčom rebríčka Johnom Millmanom.

05:20 - Nicolás Jarry po štvrťroku opäť zdolal Taliana Mattea Arnaldiho, hoci bol jednu loptičku od prehry. Po vlaňajšom Pekingu uspel aj v austrálskom Adelaide, kde druhý nasadený Čiľan zvíťazil po takmer tri a pol hodinovom boji 6:7, 7:6, 6:4.

05:10 - Svetová šestnástka Ben Shelton si na druhý pokus pripísal prvé víťazstvo v sezóne. V Aucklande najvyššie nasadený Američan začal víťazstvom 6:3, 6:4 nad Maďarom Fabianom Maroszánom a postúpil do štvrťfinále, v ktorom sa stretne so Španielom Robertom Carballesom (h2h 0:0).

04:35 - Svetová trojka Jessica Pegulová stratila aj vo svojom treťom tohtoročnom zápase aspoň set. Dvadsaťdeväťročná Američanka vstúpila do turnaja WTA 500 v Adelaide víťazstvom 4:6, 6:2, 6:3 nad krajankou Bernardou Peraovou.

04:20 Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte. V pozícii kvalifikantky podľahla najvyššie nasadenej Belgičanke Elise Mertensovej 2:6, 3:6. Pre slovenskú jednotku bolo podujatie v Hobarte generálkou na grandslamový Australian Open, na ktorom bude vďaka rebríčkovému postaveniu priamo v hlavnej súťaži. Naopak, belgická šampiónka z rokov 2017 a 2018 sa vo štvrťfinále po prvý raz po deviatich rokoch stretne s Holanďankou Arantxou Rusovou (h2h 2:0).

04:00 - Félix Auger-Aliassime začal svoju tretiu sezónu po sebe prehrou. Tento rok v Aucklande štvrtý nasadený Kanaďan, ktorý sa väčšinu minulého roka trápil, podľahol Nemcovi Danielovi Altmaierovi 6:7, 5:7 po viac ako dvaapolhodinovom boji.