Tri slovenské želiezka si dvojhru na Australian Open nezahrajú, Klein v kvalifikácii postúpil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tri slovenské želiezka si dvojhru na Australian Open nezahrajú, Klein v kvalifikácii postúpil
Hrunčákovej cesta na Grand Slam mala rýchly koniec.
Hrunčákovej cesta na Grand Slam mala rýchly koniec.Profimedia
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 9. januára?

13:00 - 31. hráč sveta Alexander Bublik vstúpil do sezóny víťazstvom. V Adelaide zdolal ôsmy nasadený Kazach domáceho Jamesa McCabea 6:2, 6:3.

11:17 - Jiří Lehečka zaznamenal svoje prvé tohtoročné víťazstvo. Po dvoch neúspechoch v United Cupe zvíťazil na turnaji ATP 250 v austrálskom Adelaide na úvod generálky na Australian Open, keď potvrdil úlohu favorita proti domácemu kvalifikantovi Adamovi Waltonovi a vyhral 6:1, 6:3 bez straty podania. O postup do štvrťfinále si siedmy nasadený Čech zahrá so Srbom Dušanom Lajovičom.

09:41 - Slovenské zlyhanie v prvom kole kvalifikácie na Australian Open pozdvihol Lukáš Klein. Hráč zo 164. pozície rebríčka ATP zdolal Taliana Trungellitiho 6:3, 3:6 a 6:3. Ďalším jeho súperom budem lepší z dvojice Schwartman - Kudla.

09:30 - V hlavnej fáze podujatia Australian Open sa nepredstaví ani Rebecca Šramková. Slovenská tenistka ako nasadená dvadsaťjednotka kvalifikácie podľahla Francúzke Fione Ferrovej 6:3, 4:6, 1:6.

08:25 - Turnaj mužov v Aucklande spoznal zloženie svojho osemfinále. Najlepšiu šestnástku účasntíkov doplnili Španiel Carballes Baena, Rakúšan Ofner, Austrálčan Purcell a Francúz Fils.

08:07 - Tereza Mihalíková spolu s Číňankou Sü I-fan nepostúpili do druhého kola štvorhry na turnaji WTA 250 v austrálskom Hobarte. V úvodnom kole nestačili na najvyššie nasadenú americko-japonskú dvojicu Desirae Krawczyková - Ena Šibaharová a podľahli jej za 87 minút 6:7(5), 1:6.

07:13 - V kvalifikácii na prvý Grand Slam roka 2024 neuspel Jozef Kovalík. V prvom kole ho zdolal Mattia Bellucci. Po setoch 1:6 a 6:4 rozhodoval o postupujúcom tretí set, ktorý dospel do tajbrejku. V ňom sa hralo na 10 víťazných bodov, ako prvý ich nazbieral talianský hráč, ktorého ďalším oponentom budem Američan Nava.

06:31 - Ženská vetva podujatia v Adelaide videla aj súboj českých tenistiek. Úspešnejšie z neho vyšla Siniaková, po hodine a 13 minútach sa tešila z výhry 6:2 a 6:1 nad skúsenejšou krajankou Karolínou Plíškovou.

05:24 - Viktória Hrunčáková si na Australian Open 2024 nezahrá. V prvom kole kvalifikácie na úvodný Grand Slam tenisovej sezóny bola nad jej sily Sijia Weiová. Čínskej oponentke z tretej stovky rebríčka WTA podľahla za hodinu a 14 minút 3:6 a 2:6. Vo štvorhre sa Slovenka na úvodnom podujatí veľkej štvorky predstaví priamo v hlavnej súťaži po boku Kazašky Anny Danilinovej, s ktorou minulý týždeň triumfovali na podujatí WTA v novozélandskom Aucklande.  

4:58 - Posledný premožiteľ Rafaela Nadala si na domácom turnaji v Adelaide zahrá osemfinále. Austrálčan Thompson doň postúpil po zdolaní argentínskeho súpera Diaza Acostu, s ktorým si za necelú hodinu a pol poradil dvakrát 6:2.

03:45 - Svetová dvanástka z Lotyšska uspela v prvom kole ženského turnaja v Adelaide. Jelena Ostapenková porazila o 14 priečok horšie postavenú Rumunku Cristeaovú, aj keď úvodné dejstvo prehrala 2:6. Druhý set ale rovnakým pomerom vyhrala a v rozhodujúcom si pripísala triumf 6:4. Jej ďalšou prekážkou bude Francúzka Garciová.