Rýchly koniec Schmiedlovej i Hrunčákovej, Klein suverénne ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rýchly koniec Schmiedlovej i Hrunčákovej, Klein suverénne ďalej
Aktualizované
Schmiedlová neprešla cez prvú prekážku.
Schmiedlová neprešla cez prvú prekážku.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 10. októbra?

23:40 - Ďalej ide na Slovak Open aj Norbert Gombos, ktorý zvíťazil nad tretím nasadeným Francúzom Benjaminom Bonzim 6:4, 7:6. Vo štvrtok sa stretne s ukrajinským kvalifikantom Iľjom Marčenkom.

21:32 - Jozef Kovalík sa prebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 100 v argentínskom Buenos Aires. V úvodnom zápase zvíťazil nad Rakúšanom Lukasom Neumayerom, ktorého zdolal 6:7, 6:4, 6:2 za 165 minút. Jeho ďalším súperom bude siedmy nasadený domáci hráč Francisco Comesana. Vo vzájomnej bilancii vedie Argentíčan 1:0 na zápasy, v tomto roku zdolal Kovalíka v kvalifikácii na US Open.

21:00 - Úspešne vstúpil do "slovenského" turnaja najvyššie nasadený Rakúšan Dominic Thiem, ktorý zvíťazil nad Ukrajincom Vitalijom Sačkom 7:6, 6:3. V prvom sete otočil šampión US Open z roku 2020 z 2:5, v druhom dejstve slávil úspech vďaka brejku vo ôsmom geme. V ďalšom kole ho čaká Kanaďan Gabriel Diallo alebo Brit Arthur Fery.

19:34 - Na Slovak Open sa nedarilo ôsmemu nasadenému Kleinovmu krajanovi Alexovi Molčanovi. Najlepší slovenský singlista prehral s Belgičanom Jorisom de Loorem 7:5, 4:6, 3:6. Na začiatku druhého i tretieho setu mal výhodu brejku, no nevyužil ju. De Loore v súboji o postup do štvrťfinále nastúpi proti úspešnejšiemu zo zápasu medzi Libanončanom Benjaminom Hassanom a Talianom Stefanom Travagliom.

18:17 - Hubert Hurkacz po štyroch rokoch opäť porazil Zhizhena Zhanga na turnaji Masters 1000 v Šanghaji. Napriek tomu, že tento rok zaznamenal 49 winnerov a urobil len 17 nevynútených chýb, porazil najlepšieho čínskeho tenistu po viac ako dva a pol hodinovom boji 7:6, 4:6, 7:6. 

16:48 - Lukáš Klein sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V úvodnom kole zdolal Dina Prižmiča 6:0, 6:3. Jeho ďalší súper bude víťaz duelu medzi piatym nasadeným Britom Liamom Broadym a Fínom Ottom Virtanenom.

Klein v prvom sete stretnutia s Prižmičom na centri v NTC dominoval, trikrát prelomil podanie súpera a uštedril mu "kanára". V druhom dejstve držal Chorvát so slovenským daviscupovým reprezentantom krok iba do stavu 3:3. Ďalšie tri gemy za stali korisťou Kleina, ktorý za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

15:12 - Jannik Sinner nepridal svoje ôsme víťazstvo v rade. Šampión z Pekingu vypadol v osemfinálovom kole turnaja Masters v Šanghaji po prehre 6:2, 3:6, 6:7 s Benom Sheltonom. 

Zostrih stretnutia Sinner - Shelton.
Flashscore

14:53 - Viktoria Azarenková v úvodnom kole svojho debutu na turnaji WTA v Hongkongu odstúpila za stavu 1:1. Nasadená jednotka poslala do druhého kola Leylah Fernandezovú, ktorá sa vo štvrťfinále stretne s kométou tejto sezóny Mirrou Andrejevovou.

12:42 - Marie Bouzková úspešne odštartovala svoje premiérové vystúpenie na turnaji WTA 250 v juhokórejskom Soule. Nasadená štvorka zdolala v úvodnom kole Kaylu Dayovú z USA 6:4, 6:4 a potvrdila úlohu favoritky. Šampiónka z minuloročného Livesport Prague Open si zahrá s druhou nasadenou Evou Lysovou len o druhé tohtoročné štvrťfinále na vrcholnom turné.

Zostrih zápasu Dayová - Bouzková
Flashscore

11:21 - Sebastian Korda zdolal v Šanghaji Francisca Cerúndola 7:5, 7:6, nadviazal na skalp Daniila Medvedeva a len druhýkrát v kariére sa dostal do štvrťfinále prestížneho Masters, prvýkrát od minuloročného Miami. Američan s českými koreňmi sa bude usilovať o svoje najväčšie semifinále v kariére proti Jannikovi Sinnerovi alebo Benovi Sheltonovi.

Zostrih duelu Cerúndolo - Korda
Flashscore

11:20 - Kateřina Siniaková sa po siedmich rokoch vrátila do Hongkongu a svoj pobyt začala cenným víťazstvom 6:4, 7:6 nad Xiyu Wangovou, ktorá pred niekoľkými týždňami v neďalekom Guangzhou vyhrala svoj prvý turnaj WTA. Rodáčka z Hradca Králové, ktorá nedávno prerušila sériu siedmich prehier, vylepšila svoju tohtoročnú bilanciu na 17 víťazstiev a 18 prehier a vo štvrťfinále si zahrá s Kamilou Rachimovovou.

Zostrih stretnutia Wangová - Siniaková
Flashscore

11:04 - Veronika Kudermetovová pred niekoľkými týždňami ovládla "päťstovku" v Tokiu, ale na podujatí rovnakej kategórie v Zhengzhou prekvapujúco skončila už v prvom kole. Svetová sedemnástka prehrala 2:6, 6:7 s krajankou a veteránkou Verou Zvonarevovou, ktorej momentálne patrí 369. miesto v rebríčku. Bývalá svetová dvojka si pripísala prvý skalp hráčky Top 20 od mája 2021 a o štvrťfinále sa stretne s Anhelinou Kalininovou.

10:39 - Jelena Ostapenková zase raz potvrdila, že asi nebude stabilnou hráčkou. Grandslamová šampiónka a štvrťfinalistka nedávneho US Open nestačila v prvom kole v Soule, kde získala jeden zo svojich titulov a vlani hrala finále, 6:3, 1:6, 6:7 na domácu outsiderku a hráčku až šiestej stovky rebríčka Dayeon Backovú. Kórejčanka, ktorá zmazala vďaka chybám súperky stav 2:5 v rozhodujúcom sete a tiež mečbal, si vo svojom premiérovom druhom kole na najvyššej tour zahrá s Kimberly Birrellovou.

09:41 - Casper Ruud vypadol na Masters v Šanghaji už v osemfinále a skomplikoval si boj o účasť na Turnaji majstrov, na ktorom vlani podľahol až vo finále Novakovi Djokovičovi. Najlepší nórsky tenista potvrdil slabú formu na betónoch a nestačil 6:7, 6:3, 4:6 na Fabiána Marozsána. Maďar, ktorý zvládol aj svoj druhý tohtoročný a zároveň kariérny súboj s hráčmi TOP 10, vo svojom prvom štvrťfinále na najvyššom okruhu vyzve Huberta Hurkacza alebo Zhizhena Zhanga.

Setbaly a mečbal zo zápasu Ruud – Marozsán
Flashscore

08:55 - Tenisovým fanúšikom sa svojím kontroverzným správaním pripomenul bývalý 18. hráč sveta Benoit Paire. Náladový Francúz predviedol svoju slabšiu tvár na challengeri v španielskej Málage, kde v pondelok 'odchodil' zápas prvého kola proti domácemu Pedrovi Martínezovi. Tridsaťštyriročný víťaz troch antukových turnajov ATP bol od začiatku podráždený, odpálil loptičku ďaleko mimo kurtu, vypúšťal výmeny, kazil ľahké údery a po 17 minútach dostal kanára. V druhom sete sa pokúsil zabojovať, ale keď v piatej hre nevyužil štyri brejkbaly a vzápätí štvrtýkrát prišiel o podanie, za stavu 0:6 a 2:4 zápasu vzdal a z posledných ôsmich duelov si pripísal šiestu porážku. Navyše mu hrozí, že opakovane dostane pokutu za vypustenie zápasu.

08:04 - V prvom kole podujatia WTA v Soule končí aj Viktória Hrunčáková. Slovenka nestačila na svetovú štvorku Jessicu Pegulovú, ktorej po hodine a deviatich minútach podľahla 2:6 a 4:6.

06:48 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v juhokórejskom Soule. Nemke Eve Lysovej podľahla v dvoch setoch 2:6 a 4:6, keď v stretnutí stratila šesťkrát svoj servis.

06:32 - K veľkému prekvapeniu došlo v dueli medzi Sofiou Keninovou a domácou hráčkou Su Jeong Jangovou. Až 162. tenistka sveta vyradila turnajovú päťku 6:1, 6:4 za hodinu a 10 minút. Pre Juhokórejčanku to bolo vôbec prvé víťazstvo nad protivníčkou z TOP 30.

06:00 - Ashlyn Kruegerová potvrdila na turnaji v Soule rolu favoritky a Nadiu Podoroskú z Argentíny zdolala 6:2, 6:4. Pokiaľ nedôjde k veľkému prekvapeniu, tak ju v ďalšom kole čaká jej krajanka a turnajová jednotka Jessica Pegulová. Tá sa však najprv musí popasovať s Viktóriou Hrunčákovou zo Slovenska.