Alcaraz nehrá ideálne ani v Šanghaji. S Evansom sa trápil viac ako dve hodiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz nehrá ideálne ani v Šanghaji. S Evansom sa trápil viac ako dve hodiny

Alcaraz ani v Šanghaji nehrá najlepšie, s Evansom bojoval viac ako dve hodiny
Alcaraz ani v Šanghaji nehrá najlepšie, s Evansom bojoval viac ako dve hodinyProfimedia
Carlos Alcaraz (20) nie je po wimbledonskom triumfe v ideálnej forme a na ďalší titul stále čaká. Španielsky supertalent toto tvrdenie podčiarkol aj v treťom kole v Šanghaji, kde až za dve hodiny a 25 minút zdolal Daniela Evansa (33) 7:6, 6:4, proti ktorému využil len tri z 15 brejkbalov. Vo svojom debute na čínskom Masters bude pokračovať osemfinálovým zápasom proti Grigorovi Dimitrovovi (32).

Alcaraz - Evans 7:6, 6:4

Carlos Alcaraz celkom senzačne ovládol tohtoročný Wimbledon, keď vo finále v piatich setoch zdolal Novaka Djokoviča, ktorý v posledných rokoch dominoval v All England Clube. Po zisku svojej druhej grandslamovej trofeje ho však trápil nedostatok formy, problémy s využívaním brejkbalov a absencia titulu.

Víťaz šiestich tohtoročných turnajov vypadol vo štvrťfinále v Toronte, prehral finále v Cincinnati, obhajobu na US Open ukončil v semifinále a v rovnakej fáze neuspel ani pred týždňom v Pekingu, kde uhral len sedem gemov proti neskoršiemu šampiónovi Jannikovi Sinnerovi.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

V ideálnej forme zatiaľ nie je ani pri svojom debute na šanghajskom Masters. Vo svojom úvodnom zápase si pomerne ľahko poradil s Grégoirem Barrerom, no v treťom kole bol na kurte dve hodiny a 25 minút proti statočne vzdorujúcemu Danielovi Evansovi. V oboch setoch navyše likvidoval brejkovú stratu a na returne využil len tri z 15 brejkových príležitostí.

Úvodný set mohol otvoriť brejkom, namiesto toho však zaostával 1:4. Podarilo sa mu vyrovnať a v tajbrejku mal vďaka Evansovým zlým rozhodnutiam jasne navrch, keď súperovi povolil iba jeden bod. Odpor skúseného Brita však nezlomil, aj v druhom sete sa musel vyrovnať so stratou podania a za stavu 2:2 odvrátil ďalšie štyri brejkbaly, tri v rade. Duel plný kvalitných výmen ukončil brejkom v desiatej hre po skvelom bekhendovom returne.

Zostrih súboja Alcaraz - Evans.
Flashscore

Alcaraz, ktorý má do konca sezóny jasný cieľ, a to vrátiť sa na pozíciu svetovej jednotky, odohral tento rok 14 turnajov a len na jednom z nich sa nedostal aspoň do štvrťfinále. V čínskej metropole sa o postup medzi najlepšiu osmičku stretne s Grigorom Dimitrovom. Všetky tri predchádzajúce stretnutia s bývalou svetovou trojkou vyhral v dvoch setoch, tento rok ho porazil už dvakrát.

"Ako som povedal, bol to jeden z najťažších zápasov, ktorý som doposiaľ odohral mimo grandslamov. Vždy, keď sa stretnem s Danielom, je to náročný duel. Ak ho chcem poraziť, musím zo seba vydať maximum. Myslím si, že sme obaja predviedli kvalitný tenis," povedal Alcaraz v rozhovore.

Ohlasy Carlosa Alcaraza po súboji.
Flashscore

Dimitrov už na štvrtom podniku v rade zvíťazil aspoň v dvoch dueloch po sebe. Najlepší Bulhar v rebríčku ATP v súboji bývalých členov TOP 10 porazil Karena Chačanova 7:6, 6:4, s ktorým vyhral aj tretie vzájomné stretnutie. V stredu si v prípade postupu môže vyrovnať svoje osobné maximum na tomto podujatí.

Výsledky turnaja ATP Masters 1000 v Šanghaji