Nardi prekvapil v Bratislave Strickera. Tsitsipas vypadol, Alcaraz sa znovu vytrápil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nardi prekvapil v Bratislave Strickera. Tsitsipas vypadol, Alcaraz sa znovu vytrápil
Aktualizované
Alcaraz sa v Šanghaji trápi.
Alcaraz sa v Šanghaji trápi.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 9. októbra?

20:45 - Americká tenistka Coco Gauffová a bývalá svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska sa nepredstavia na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej. Podujatie je na programe 7.-12. novembra v španielskej Seville.

19:20 - O prekvapenie na Slovak Open sa postaral Talian Luca Nardi. Druhého nasadeného Švajčiara Dominica Strickera zdolal 7:6 (4), 6:3. V prvom kole prehrával 1:4, no vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil úspech. V druhom dejstve sa po rýchlom brejku ujal vedenia 3:0 a zápas už dotiahol do víťazného konca. Stricker nenadviazal na dobrú formu z grandslamového US Open, na ktorom získal skalp Gréka Stefanosa Tsitsipasa.

18:50 - Stefanos Tsitsipas nevyhral viac ako jeden zápas na ôsmich z posledných desiatich podujatí a po augustovom triumfe v Los Cabos už piaty turnaj po sebe. Na Masters 1000 v Šanghaji grécky tenista prehral v 3. kole 4:6, 6:3, 5:7 s Ugo Humbertom, ktorý zvýšil svoje vedenie vo vzájomnej bilancii na 3-1. Francúz sa v osemfinále stretne s Američanom Jeffreym Wolfom.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Humbert
Flashscore

18:30 - Rakúsky tenista Dennis Nowak a Nemec Peter Gojowczyk sa prebojovali do hlavnej súťaže na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Nowak si vo finále kvalifikácie v pozícii nasadenej jednotky poradil s Francúzom Matteom Martineauom 6:3, 6:3. Gojowczyk vo finále kvalifikácie hladko zdolal Austrálčana Akiru Santillana 6:2, 6:2. V prvom kole hlavného "pavúka" sa stretne s macedónskym kvalifikantom Kalinom Ivanovskim. Gojowzcyk získal titul v Bratislave v roku 2014, informovala o tom oficiálna stránka turnaja.

Víťaz turnaja z roku 2019 si v prvom kole hlavnej súťaže zmeria sily s ďalším kvalifikantom Iľjom Marčenkom z Ukrajiny.

17:44 - Ďalším súperom Džumhura bude šiesty nasadený Maďar Zsombor Piros, ktorý vyradil Rakúšana Filipa Misoliča 7:5, 3:6, 6:3.

16:25 - Bosniak Damir Džumhur sa ako prvý prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Finalista z roku 2019 v úvodnom kole deklasoval Taliana Giulia Zeppieriho 6:2, 6:0.

15:55 - Carlos Alcaraz nie je po wimbledonskom triumfe v ideálnej forme a na ďalší titul stále čaká. Španielsky supertalent tvrdenie podčiarkol v treťom kole v Šanghaji, kde po dvoch hodinách a 25 minútach zdolal Daniela Evansa 7:6, 6:4, pričom využil proti nemu len tri z 15 brejkbalov. Vo svojom debute na čínskom Masters bude pokračovať osemfinálovým zápasom proti Grigorovi Dimitrovovi.

Zostrih súboja medzi Alcarazom a Evansom.
Flashscore

14:28 - Diana Šnajderová sa koncom septembra dostala do svojho prvého finále na okruhu WTA v Ning-pe, ale jej vystúpenie v Čeng-čou nebolo vôbec úspešné. Ruská tínedžerka vypadla vo finále kvalifikácie a ako lucky loserka prehrala v prvom kole hlavnej súťaže s Lesiou Curenkovou 4:6, 2:6.

Zostrih súboja Curenková - Šnajderová.
Flashscore

14:08 - Nicolás Jarry zdolal v Šanghaji Lorenza Sonega 7:6, 6:2 a len tretíkrát v kariére postúpil do osemfinále turnaja Masters. O svoje prvé štvrťfinále na najprestížnejších podujatiach ATP si zahrá s Diegom Schwartzmanom.

12:37 - Taylor Fritz nedopodával v zápase tretieho kola na Masters v Šanghaji proti trápiacemu sa Diegovi Schwartzmanovi a napokon s bývalou svetovou osmičkou prehral 4:6, 6:3, 6:7. Argentínčan vyhral aj tretí zápas v troch setoch, čím si pripísal prvú sériu troch výher od minuloročného French Open a prerušil šnúru 11 prehier s hráčmi TOP 10.

12:09 - Andrej Rubľov ukončil osemzápasovú sériu neporaziteľnosti Adriana Mannarina víťazstvom 6:3, 6:0 a postúpil medzi 16 najlepších na Masters v Šanghaji. O svoju prvú štvrťfinálovú účasť na tomto podujatí a 50. tohtoročné víťazstvo si zahrá s Tommym Paulom.

11:20 - Donna Vekičová sa po odhláseniach svojich kolegýň zmestila medzi nasadené hráčky na podujatí WTA 500 v Čeng-čou a v úvodnom kole nezaváhala. Chorvátka si poradila s Nao Hibinovou 6:4, 6:2, prerušila sériu štyroch prehier a zaznamenala prvé víťazstvo po takmer dvoch mesiacoch.

Zostrih súboja Vekičová - Hibinová.
Flashscore

11:00 - Slovak Open pokračuje v pondelok zvyšnými stretnutiami kvalifikácie, na programe sú aj merania síl 1. kola dvojhry. Na účasť domácich zástupcov si však musia diváci počkať do utorka.

10:58 - Tereza Mihalíková sa nedostala do štvrťfinále štvorhry turnaja WTA 500 v čínskom Čeng-čou. Spoločne s domácou parťáčkou Yifan Xu nestačili na prvý nasadený pár Dabrowská/Routliffová 4:6 a 6:7.

10:41 - Tommy Paul nevyužil v druhom sete dva mečbaly a v tom rozhodujúcom stratil svoje podanie, no napriek tomu dokázal po takmer troch hodinách vyhrať prvý vzájomný duel proti Arthurovi Filsovi na Masters v Šanghaji. Francúzskeho tínedžera zdolal 6:4, 6:7, 6:4.

Zostrih súboja Paul - Fils.
Flashscore

09:46 - Grigor Dimitrov zvládol aspoň dva zápasy na štvrtom turnaji v rade. Najvyššie nasadený Bulhar v súboji bývalých členov TOP 10 zdolal v 3. kole Masters v Šanghaji Karena Chačanova 7:6, 6:4. O postup do štvrťfinále a vyrovnanie svojho osobného rekordu na tomto podujatí sa stretne s Carlosom Alcarazom alebo Danielom Evansom.

08:37 - Svetová dvadsaťdvojka Jekaterina Alexandrovová vykročila za obhajobou titulu na turnaji WTA 250 v Soule hladkým víťazstvom 6:3, 6:1 nad Japonkou Maiou Hontamovou. Nasadená trojka sa vo štvrťfinále stretne s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou (h2h 0:0).

Zostrih súboja Alexandrovová - Hontamová.
Flashscore

07:48 - Prvé dva zápasy pondelkového programu na turnaji ATP Masters 1000 v Šanghaji sú po hodine hry prerušené pre dážď. Pokračovať sa bude len na centrálnom dvorci, kde organizátori zatiahli strechu.

07:40 - Tento týždeň sa uskutoční niekoľko turnajov na ázijskom kontinente. V Šanghaji sa napríklad v pondelok stretne Carlos Alcaraz s Danielom Evansom z Veľkej Británie. Len o chvíľu neskôr bude o postup do ďalšieho kola bojovať aj Stefanos Tsitsipas, ktorý nastúpi proti Ugovi Humbertovi. Pomerne zaujímavý súboj bude na programe aj na turnaji WTA v Hongkongu medzi Trevisanovou a Buscaovou.

07:15 - Program prvého hracieho dňa na turnaji WTA 250 v Hongkongu bol kompletne preložený na utorok pre tajfún Koinu, pred ktorým meteorológovia vydali varovanie a ktorý priniesol prívalové dažde. V samostatnom meste na pobreží Juhočínskeho mora, kde v pondelok zatvorili školy či zastavili obchodovanie na burze, sa nepredstaví žiadna zo Sloveniek.