S Federerom odišla časť môjho života, hovorí Nadal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
S Federerom odišla časť môjho života, hovorí Nadal
S Federerom odišla časť môjho života, hovorí Nadal
S Federerom odišla časť môjho života, hovorí NadalProfimedia
Španielsky tenista Rafael Nadal (36) priznal, že časť jeho života odišla spolu s Rogerom Federerom (41). Švajčiar ukončil dlhoročnú a mimoriadne úspešnú kariéru spoločnou štvorhrou práve s Nadalom v rámci Laver Cupu v závere septembra.

Obaja nazbierali dokopy 42 grandslamových titulov vo dvojhre. Na kurte patrili k rivalom, ktorí sa bili o každý veľký triumf. Mimo neho k priateľom. Navzájom si prejavovali úctu a rešpekt.

"Odišiel niekto, koho som obdivoval a s kým som súperil. Zdieľal som s ním veľa krásnych momentov na kurte i mimo neho," vyjadril sa Nadal pred svojou exhibíciou v Argentíne.

Tridsaťšesťročný tenista bol po štvorhre s Federerom natoľko dojatý, že pri rozlúčkovom videu neudržal slzy. "V tej chvíli viete, že už nič z toho znova nezažijete. Spolu s ním odišla časť môjho života. Boli to emócie patriace tenistovi, ktorý bol pre náš šport veľmi dôležitý," doplnil Španiel.

Moment plný sĺz na tvári dvoch tenisových velikánov.
Moment plný sĺz na tvári dvoch tenisových velikánov.Profimedia

V ostatných dvoch desaťročiach sa dvojica proti sebe na kurte stretla v štyridsiatich súbojoch. Ide o jednu z najdlhších športových rivalít. Bilancia je naklonená na stranu Španiela, ktorý uspel v 24 zápasoch. Federer sa radoval vo zvyšných šestnástich.

K svojej budúcnosti sa vyjadril tiež Nadal, keďže v poslednom období ho trápilo viacero zranení, pre ktoré nemohol plnohodnotne bojovať o ďalšie tituly. "Môj čas príde, keď bude musieť prísť. Na život po tenise som pripravený. Nemyslím si, že to bude pre mňa problém. Je potrebné, aby som sa vedel prispôsobiť zmenám. V živote mám rovnako dôležité či dôležitejšie veci ako tenis," uzavrel Rafael Nadal.