Semifinále Ligy národov: Zopakuje sa duel z minuloročnej edície

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinále Ligy národov: Zopakuje sa duel z minuloročnej edície

Trofej, o ktorú bojujú štyria najlepší z aktuálnej edície UEFA Ligy národov.
Trofej, o ktorú bojujú štyria najlepší z aktuálnej edície UEFA Ligy národov.Profimedia
V stredu predpoludním sa vo švajčiarskom Nyone uskutočnil žreb záverečnej fázy aktuálneho ročníka UEFA Ligy národov. Hostiteľom sú Holanďania. Zápasy sa odohrajú v Enschede, resp. Rotterdame.

"Oranjes" si vo svojej skupine poradili hladko s Walesom, Poliakmi i Belgičanmi. Neprehrali ani zápas a s bilanciou 5 výhier, 1 remíza postúpili z prvého miesta. V boji o finále vyzvú Chorvátsko. Vicemajster sveta z roku 2018 a bronzový celok z uplynulého šampiónatu v Katare obstál v konkurencii Dánska, Francúzska a Rakúska.

Nestačil iba na posledného menovaného. Stretnutie odohrajú na štadióne De Kuip, ktorý pojme 51 tisíc fanúšikov. Najlepší zo semifinálových stretnutí si to na ňom rozdajú aj o trofej pre absolútneho víťaza. 

O druhé semifinále sa postará Španielsko proti Taliansku. "Azzurri" museli bojovať o prvú priečku s prekvapením skupiny Maďarskom, ktoré v záverečnom dueli zdolali 2:0 a o bod ich predbehli.

Zopakujú si tak súboj z minuloročnej edície, v ktorej po dvoch góloch Torresa uspeli Španieli. Vo finále nestačili na víťazov z Francúzska. Taliansko získalo tretie miesto, keď vyhralo s Belgickom. 

Program UEFA Ligy národov:

14. jún - Holandsko vs. Chorvátsko (Rotterdam, 20:45)

15. jún - Španielsko vs. Taliansko (Enschede, 20:45)

18. jún - zápas o tretie miesto (Enschede)

18. jún - finále (Rotterdam, 20:45)