Serie A si zapíše nový míľnik, duel najvyššej súťaže bude rozhodovať žena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Serie A si zapíše nový míľnik, duel najvyššej súťaže bude rozhodovať žena

Ferrieri Caputi už má skúsenosti s mužským futbalom.
Ferrieri Caputi už má skúsenosti s mužským futbalom.Profimedia
Talianska Serie A počas prvého októbrového víkendu prepíše svoju históriu. Zápas medzi Sassuolom a Salernitanou bude mať z hľadiska pravidiel pod palcom ženská rozhodkyňa.

Maria Sole Ferrieri Caputi bola poverená vedením duelu, ktorí sa v rámci 8. kola tamojšej najvyššej súťaže odohrá na Mapei Stadium. Stane sa tak prvou ženou vôbec, ktorá bude rozhodovať súboj mužskej Serie A.

Rozhodkyňa sa za posledných niekoľko rokov rýchlo vyšvihla v talianskom futbale a po tom, čo zaujala v zápasoch Serie D a Serie C, priniesla do rozhodcovského sveta svieži vietor. V minulej sezóne Ferrieri Caputi riadila svoj prvý zápas v Serie B, keď dohliadala na remízu 0:0 medzi Cittadellou a mužstvom SPAL.

V tom istom ročníku sa stala prvou arbiterkou, ktorá sa priamo zúčastnila zápasu klubu zo Serie A, keď znova viedla futbalistov Cittadelly, no tentoraz v pohárovom meraní síl s kádrom Cagliari.

Stále ešte mladá 32-ročná rozhodkyňa neprestáva pozitívne udivovať svojich kolegov, stúpa v rebríčku a čoskoro by sa mohla stať pravidelnou súčasťou zápasov v talianskej najvyššej súťaži.