Sklamaní Dáni hrali pod svoje možnosti, Tunisanov hnalo hľadisko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamaní Dáni hrali pod svoje možnosti, Tunisanov hnalo hľadisko

V súboji (vľavo) Aissa Laidouni z Tuniska a Dán Joachim Andersen.
V súboji (vľavo) Aissa Laidouni z Tuniska a Dán Joachim Andersen.Profimedia
V utorkovom úvodnom stretnutí D-skupiny medzi Dánskom a Tuniskom sa zrodila prvá bezgólová remíza na MS v Katare. Dánsky stredopoliar Christian Eriksen (30) sa predstavil v prvom zápase na vrcholnom podujatí po vlaňajšom kolapse na ME.

Bol to práve Eriksen, okolo ktorého sa odvíjala hra Dánov. Tí ale mali veľký problém dostať ho k lopte. Ak sa tak aj stalo, jeho strelu spred veľkého vápna zneškodnil brankár Aymen Dahmen.

Že to Dánom v utorok úplne nevyšlo podľa predstáv, si je vedomý aj tréner severanov Kasper Hjulmand.

"Hrali sme príliš nervózne a pomaly. Niet pochýb o tom, že sme hrali pod naše možnosti. Situácia sa komplikuje, ale nie je koniec. Stále sme v polovici turnaja, aj keď hlavy by sme mali vyššie, keby sme dosiahli lepší výsledok."

Na druhej strane sa tešili Tunisania. Tí boli v prvom dejstve aktívnejší, nebáli sa pressingu a agresivity. Ich výkon zhodnotil stredopoliar Aissa Laidouni.

"Chceli sme vyhrať a myslím si, že sme na to mali šance. Nakoniec sme spokojní aj s remízou. Bolo dôležité, že sme do zápasu vstúpili s veľkým odhodlaním. Toto sú majstrovstvá sveta, je to najdôležitejšia súťaž na svete."

Štatistiky zo zápasu medzi Dánskom a Tuniskom.
Štatistiky zo zápasu medzi Dánskom a Tuniskom.StatsPerform

Väčšinu zo 42 925 divákov na štadióne Education City tvorili Tunisania, ktorí sa postarali o búrlivú atmosféru. Tá pozdvihla výkon mužstva, od ktorého sa očakávalo, že bude proti favorizovaným Dánom vzdorovať.

"Podpora fanúšikov bola pre nás pozitívnym faktorom. Psychicky nás to veľmi povzbudilo a veríme, že v tom budeme pokračovať v ďalších dueloch," pochválil divákov kouč africkej reprezentácie Jalel Kadri.

"Sme v silnej skupine, dnes máme jeden bod. Dodá nám to energiu do ďalšieho stretnutia," pripustil.

Dáni boli napriek tomu blízko penalte v nadstavenom čase. Hlavný arbiter sa na situáciu pozeral z opakovaných záberov, na biely bod nakoniec neukázal.

"Pocity z tej chvíle neviem vyjadriť slovami, ale viete si to dobre predstaviť. Myslel som si, že penaltu proti nám nariadia. VAR má plné právo zasiahnuť. Dnes to bolo v náš prospech a o tom je futbal. Rozhodnutia VAR je potrebné rešpektovať," uzavrel Kadri.

V sobotu od 11:00 čaká na Tunisko Austrália, od 17:00 zvedú európsky súboj s Dánmi Francúzi.