Nešťastný Southgate krotí nadšenie, Iránci sa chcú z debaklu poučiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nešťastný Southgate krotí nadšenie, Iránci sa chcú z debaklu poučiť

Jude Bellingham proti Iránu otváral skóre.
Jude Bellingham proti Iránu otváral skóre.Profimedia
Anglickí futbalisti triumfovali vo svojom prvom zápase na 22. majstrovstvách sveta vo futbale. V pondelkovom stretnutí B-skupiny v katarskej Dauhe potvrdili úlohu favoritov a dominantným výkonom zdolali reprezentantov Iránu 6:2.

Dva góly "Albionu" strelil Bukayo Saka, po jednom pridali Jude Bellingham, Raheem Sterling, Marcus Rashford a Jack Grealish. Za Irán sa presadil dvakrát Mehdi Taremi.

"Potrebovali sme dobrý štart. Pred turnajom sme totiž nehrali najlepšie. O našej forme sa veľa hovorilo a špekulovalo. Všetkým sme ale ukázali, akú máme kvalitu a čo dokážeme," vravel autor dvoch zásahov Saka.

"Je skvelé vyhrať pod takým tlakom. Musíme zostať konzistentní. Už o pár dní nás čaká ďalší súboj a my ho musíme vyhrať," zamyslel sa hráč Arsenalu, ktorý sa do listiny strelcov zapísal v 43. a 62. minúte.

Debutový zásah v najcennejšom drese si pripísal Jude Bellingham. 19-ročný stredopoliar zaobstaral otváraciu trefu Angličanov na turnaji, ktorou zlomili odpor súpera.

"Bola to skvelá lopta od Lukea Shawa a ja som ju len usmernil do siete. Som na tento moment naozaj hrdý. Streliť šesť gólov na MS je pôsobivé. Nie je podstatné, proti komu hráte."

Heat mapa Judea Bellinghama v zápase medzi Anglickom a Iránom.
Heat mapa Judea Bellinghama v zápase medzi Anglickom a Iránom.StatsPerform

Nadšenie krotil tréner favorita. Gareth Southgate nebol úplne spokojný s výkonom. Vrásky mu robí možné zranenie jedného z kľúčových hráčov mužstva - stopéra Harryho Maguirea. 

"Som nešťastný. Mal by som byť viac nadšený, ale musím udržať tím na správnej ceste. Budeme musieť byť lepší," povedal a pohoršil sa nad dvoma inkasovanými gólmi.

Rozdielnu kvalitu priznal aj kouč Iráncov. Tí sa dokázali vzchopiť až za stavu 0:4, aby v trinástej nadstavenej minúte druhého dejstva uzavreli stav stretnutia na konečných 2:6 zo svojho pohľadu.

"Môj názor je jednoduchý a veľmi pragmatický. Zápas sa skončil už po prvom polčase. Potom bol náš jediný cieľ si duel ešte užiť a pokúsiť sa hrať našu hru."

"Naši hráči nemajú rovnaké skúsenosti ako súper. Buď vyhráme, alebo sa niečo naučíme. Dnes sme sa od Anglicka naučili veľa a proti Walesu budeme lepšie pripravení," povzbudil svojich zverencov tréner Carlos Queiroz.

Momentum v zápase medzi Anglickom a Iránom.
Momentum v zápase medzi Anglickom a Iránom.StatsPerform