Škriniar sa v stredu môže radovať z postupu, Barcelona potrebuje zázrak Plzne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Škriniar sa v stredu môže radovať z postupu, Barcelona potrebuje zázrak Plzne
Barcelonu udrží v hre o postup zo skupiny iba zázrak.
Barcelonu udrží v hre o postup zo skupiny iba zázrak.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona v minulej sezóne po prvý raz od ročníka 2000/2001 nepostúpili zo skupinovej fázy Ligy majstrov a v náročnej pozícii sú aj pred stredajším stretnutím v C-skupine.

"Blaugranas" hostia v predposlednom dueli zatiaľ stopercentný Bayern Mníchov, ktorý ťahá jedenásťzápasovú sériu víťazstiev za sebou, čo je rekord súťaže. "Bavori" boli jedným z troch tímov, ktorí v minulej sezóne ukončili skupinovú fázu so šiestimi víťazstvami a stopercentnou bilanciou.

V tomto ročníku to môžu opäť zopakovať. Po štyroch stretnutiach už majú istý postup do jarnej vyraďovacej časti.

"Získali sme 12 bodov zo štyroch zápasov v najťažšej skupine a sme v osemfinále. Chceme si udržať prvú priečku v tabuľke," uviedol tréner Julian Nagelsmann pre uefa.com. Bayern vyhral predchádzajúce štyri zápasy proti Barcelone so súhrnným skóre 16:2.

Bývalý útočník Bayernu Robert Lewandowski dal v doterajších štyroch dueloch Barcelony päť gólov a je na čele tabuľky strelcov LM s Erlingom Haalandom a Mohamedom Salahom. Španielsky klub potrebuje okrem víťazstva aj pomoc od Viktorie Plzeň na ihrisku Interu Miláno, za ktorý hrá aj Milan Škriniar.

Slovenský stopér mal v uplynulých troch zápasoch na rukáve kapitánsku pásku. Inter má pred Barcelonou trojbodový náskok a už v domácom zápase môže spečatiť svoju účasť v jarnej časti LM.

"O postupe sme už mohli rozhodnúť skôr, no dúfam, že to zvládneme proti Plzni," povedal tréner Simone Inzaghi. V kádri Plzne pre LM sú aj slovenskí legionári Marián Tvrdoň a Erik Jirka.

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore

Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom si už zabezpečil postup do osemfinále a v stredu v A-skupine privíta Glasgow Rangers. Škótsky tím zatiaľ nezískal ani bod a v dvanástich zápasoch v európskych súťažiach na ihriskách talianskych tímov triumfoval len raz, keď v skupinovej fáze Pohára UEFA v sezóne 2006/2007 uspel v Livorne 3:2.

Blízko účasti v osemfinále sú hráči Liverpoolu. Minuloročný finalista sa predstaví na pôde holandského Ajaxu Amsterdam, ktorý zaostáva za anglickým vicemajstrom o šesť bodov.

"V prípade, že hráme podľa našich predstáv, sme celkom dobrý futbalový tím," povedal Jürgen Klopp. "The Reds" v oboch predchádzajúcich zápasoch na ihrisku Ajaxu skórovali len raz. V roku 1967 prehrali 1:5 a v roku 2020 vyhrali 1:0.

Tabuľka skupiny A.
Tabuľka skupiny A.Flashscore