Skúsenosti na nezaplatenie. Kroos budúcnosť nerieši, nad zmluvou v Reale si hlavu neláme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skúsenosti na nezaplatenie. Kroos budúcnosť nerieši, nad zmluvou v Reale si hlavu neláme
Kroos počas tlačovej konferencie.
Kroos počas tlačovej konferencie.Profimedia
Nemecký stredopoliar Toni Kroos (34), ktorý sa vrátil do národného tímu po trojročnej "prestávke", nevylúčil, že v reprezentácii zostane aj po Eure. Zároveň sa vyjadril aj k prípadnému novému obdobiu v Reale Madrid.

Kroos, víťaz majstrovstiev sveta 2014, ktorý v reprezentačných farbách nazbieral 106 štartov, oznámil svoj návrat minulý mesiac. Nagelsmann uspel v jeho prípade s prosbou o pomoc krajine v náročnom programe zakončeným domácim letným európskym šampionátom.

"Príliš som o tom nerozmýšľal, keďže rozhodnutie sa týkalo turnaja, ktorý je pred nami," zdôraznil na tlačovej konferencii, keď sa ho novinári pýtali, či bude hrať za Nemecko aj po domácom Eure. "Najskôr si musím ujasniť otázku mojej klubovej zmluvy. Pre budúcu sezónu ju ešte nemám vyriešenú," nadviazal. Na trávniku by nemal chýbať 23. marca s Francúzskom či o tri dni neskôr proti Holandsku.

Stredopoliarovi sa kontrakt s Realom Madrid končí na konci aktuálneho ročníka, ale Kroos doplnil, že na konci sezóny predĺžil aj svoju terajšiu zmluvu a s vedením klubu neboli žiadne problémy.

"Neexistujú žiadne problémy. Môj vzťah s klubom je príliš dobrý na to, aby nejaké boli. Obe strany sú uvoľnené. Real prežíva dobrú sezónu a rovnako aj ja. Dúfam, že nájdeme uspokojivé riešenie," zaželal si 34-ročný futbalista.

Kroos na tréningu nemeckej reprezentácie.
Kroos na tréningu nemeckej reprezentácie.Profimedia

Kroos pôsobí v drese bieleho baletu už desať rokov a okrem iných trofejí získal štyri v Lige majstrov. Najprestížnejšiu klubovú súťaž ovládol aj s Bayernom Mníchov v roku 2013. Jeho návrat do národného tímu prichádza v ťažkom období pre Nemecko, ktoré sa v ostatnom období, nielen pod vedením Nagelsmanna, trápi. 

"Nakoniec, keď sa hráči, ktorí majú na konte viac ako 100 reprezentačných zápasov vrátia, môže to byť trochu iné. V kádri je množstvo takých, ktorí odohrali na medzinárodnej úrovni iba niekoľko duelov. Nemyslím si, že je zlé, keď budú okolo nich aj tí s oveľa vyšším počtom. Tímu môže iba pomôcť, keď sa oprie o troch alebo štyroch so skúsenosťami z podobných šampionátov," uzavrel Toni Kroos.