Skvelá premiéra Mandoleseho v NHL, Couture a Leddy s deväťstovkami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelá premiéra Mandoleseho v NHL, Couture a Leddy s deväťstovkami

Gólman Senators zažil úspešný debut.
Gólman Senators zažil úspešný debut.Profimedia
Vydarený debut v zámorskej hokejovej NHL má za sebou brankár Ottawy Kevin Mandolese (22). Kanaďan prispel 46 úspešnými zákrokmi k triumfu svojho tímu nad New Yorkom Islanders 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Mandoleseho povolalo vedenie Senators z farmárskeho Bellevillu po zranení Švéda Antona Forsberga, ktorý si v sobotnom zápase proti Edmontonu (3:6) roztrhol stredný postranný väz v oboch kolenách. Počas tejto sezóny pôsobil aj v tretej najvyššej súťaži v rámci systému v zámorí, keď odchytal 6 duelov za Allen Americans v East Coast Hockey League (ECHL).

Skvelú premiéru korunovanú 46 úspešnými zákrokmi, pochválil ho aj tréner Ottawy D.J. Smith: "Je to sebavedomý chlapec. V istom období roka bol aj v ECHL, ale má dostatok sebavedomia, aby bol v NHL. Nebál sa tohto momentu."

Sidney Crosby vyrovnal rekord Patricka Kanea a Jevgenija Malkina v počte zápasov s tromi bodmi na ľade súperov.  Kapitán Pittsburghu sa asistenciou podieľal na všetkých troch góloch svojho tímu pri triumfe nad San Jose. Tridsaťpäťročný útočník zaznamenal 3 body v zápase na ľade súpera už proti 30. tímu v profilige, čím vyrovnal rekord Patricka Kanea a Jevgenija Malkina. "Odohral veľký zápas. Myslím, že si uvedomoval jeho dôležitosť," uviedol na adresu Crosbyho tréner Penguins Mike Sullivan.

Hranicu 900 odohraných duelov dosiahla hneď dvojica hráčov. Kapitán San Jose Logan Couture nezabránil prehre proti Pittsburghu, šťastnejší však mohol byť Nick Leddy, ktorý gólom prispel k víťazstvu St. Louis nad Floridou.