V Ottawe sa spomínal dvojnásobný Hossov rekord, Kaprizov napodobnil Gáboríka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Ottawe sa spomínal dvojnásobný Hossov rekord, Kaprizov napodobnil Gáboríka

Kirill Kaprizov je ofenzívnym ťahúňom Minnesoty.
Kirill Kaprizov je ofenzívnym ťahúňom Minnesoty.Profimedia
Nemecký hokejista Tim Stützle (21) bol hlavnou postavou nočného zápasu NHL Ottawa - Calgary (4:3 pp). V riadnom hracom čase prihral spoluhráčom na tri góly a v druhej minúte predĺženia rozhodol presným zásahom o triumfe Senators.

Stützle zažil štvrtý štvorbodový zápas v profilige, čím vytvoril nový klubový rekord medzi hráčmi vo veku 21 rokov a mladšími. Prekonal zápisy Alexeja Jašina, Martina Havláta a Slováka Mariána Hossu, ktorí v tomto veku mali na konte tri štvorbodové výkony v drese "senátorov".

Ottawa Senators - Calgary Flames 4:3

Iba sedem aktívnych profiligových hráčov v danej hranici dosiahlo viac štvorbodových duelov ako Stützle - Sidney Crosby (14), Matthew Tkachuk (6), Connor McDavid (6), Nicklas Bäckström (6), Sebastian Aho (5), Mikko Rantanen (5) a John Tavares (5).

Skóre stretnutia otvoril v siedmej minúte 23-ročný Brady Tkachuk, pre ktorého to bol 111. gól v NHL. Kapitán Senators je vo veku 23 rokov a menej druhý najlepší strelec tímovej histórie po Mariánovi Hossovi (135).

Kirill Kaprizov strelil v riadnom hracom čase jediný gól Minnesoty, ktorá podľahla doma Floride 1:2 po samostatných nájazdoch. Bol to preňho jubilejný 30. zásah ročníka. Ruský krídelník je prvý hráč Wild s dvomi 30-gólovými sezónami za sebou za uplynulých 15 rokov.

Minnesota Wild - Florida Panthers 1:2 sn

Pred ním to v klubovej histórii dokázali len Slovák Marián Gáborík (2001-2003 a 2005-2008) a Brian Rolston (2005-2008). Kaprizov má momentálne v štatistikách 63 bodov (30+33) v 53 dueloch základnej časti.