Šramková a Kovalík hladko do 2. kola kvalifikácie French Open, končí trojica krajanov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková a Kovalík hladko do 2. kola kvalifikácie French Open, končí trojica krajanov

Hrunčáková končí boj o French Open už v 1. kole kvalifikácie.
Hrunčáková končí boj o French Open už v 1. kole kvalifikácie.TASR
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 20. mája?

21:57 - Saudskoarabský investičný fond PIF sa stane historicky prvým titulárnym partnerom svetového rebríčka žien. WTA v pondelok oznámila, že sa s PIF dohodla na dlhodobom partnerstve, podobne ako v prípade mužského rebríčka ATP vo februári tohto roku. K uzavretiu dohody medzi WTA a PIF došlo krátko po tom, ako Tenisová asociácia žien oznámila, že pridelila Rijádu usporiadanie Turnaja majsteriek v rokoch 2024 - 2026. Saudskoarabskí organizátori prisľúbili na tradičné podujatie pre osmičku najlepších hráčok tento rok rekordných 15,25 milióna dolárov (približne 14 miliónov eur).

20:30 - Záver pondelkového programu na antukovom turnaji ATP 250 v Ženeve prerušil dážď. Duel Andyho Murrayho s Yannickom Hanfmannom bol prerušený za stavu 5:7 a 1:4, pričom Tomáš Macháč a Brit Jack Draper sa na kurt vôbec nedostanú.

20:19 - Slovensko má v mužskej kvalifikácii na Roland Garros už iba Jozefa Kovalíka. Lukáš Klein totiž nestačil v prvom kole na Gustava Heideho za dve hodiny a sedem minút po výsledku 6:1, 3:6 a 6:7 (5). Slovák prehrával v rozhodujúcom tajbrejku už 1:6, následne znížil na 4:6, no Brazílčan v ďalších minútach dokonal prekvapivé víťazstvo. 

20:06 - Ešte kratšie sa na kurte zdržal Jozef Kovalík, hoci v jeho prípade to bol po 54 minútach úspešný koniec. Slovenská singlová dvojka porazila Francúza Benoita Paireho 6:1, 6:4 a postúpila do 2. kola kvalifikácie o French Open.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

19:55 - Viktória Hrunčáková žila sen o hlavnej fáze French Open len 61 minút. Vo federálnom súboji nestačila v 1. kole na Češku Brendu Fruhvirtovú po výsledku 0:6, 3:6. 

19:26 - Alex Molčan končí pôsobenie v kvalifikácii na Roland Garros už v 1. kole. Nad sily rodáka z Prešova bol Číňan Bu Yunchaokete, ktorý triumfoval 6:3 a 7:5. Slovák odvrátil tri mečbaly, na štvrtý však už bol prikrátky.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

19:10 - Viaceré prerušené súboje sa postupne znovu rozbiehajú, no zatiaľ bez Slovákov. Do hry, naopak, vstupuje Jozef Kovalík, proti nemu stojí domáci Francúz Benoit Paire.

17:35 - Po prvom sete prehráva v 1. kole kvalifikácie aj Viktória Hrunčáková, ktorá nezískala proti Češke Brende Fruhvirtovej za 24 minút ani gem.

17:30 - Program kvalifikácie na French Open je prerušený pre dážď. Lukáš Klein je blízko vypadnutia, keď prehráva v tajbrejku tretieho setu 1:5. Na hrane konca je i Alex Molčan, ktorý returnuje a musí odvracať mečbal.

16:36 - Markéta Vondroušová je na prebiehajúcej päťstovke v Štrasburgu nasadená ako číslo jeden a po voľnom žrebe sa v druhom kole stretne s Magdalenou Frechovou (H2H 2:0). Poľka prekvapujúco zdolala grandslamovú šampiónku Sloane Stephensovú 6:3, 6:3.

15:16 - Rebecca Šramková sa v prvom kole kvalifikácie na French Open príliš nenadrela. Šestnásta nasadená hráčka pavúka vyprevadila z kurtu za 69 minút domácu divokú kartu Sarah Ilievovú pomerom 6:4, 6:1. V druhom kole na ňu čaká Češka Linda Fruhvirtová.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

14:46 - Elina Svitolinová vyhrala v Štrasburgu deviaty zápas v rade. Šampiónka z rokov 2020 a 2023 otvorila ročník vo francúzskej metropole hladkým víťazstvom 6:3, 6:4 nad Diane Parryovou. V druhom kole sa svetová sedemnástka stretne s ďalšou domácou zástupkyňou Clarou Burelovou (H2H 2:0), ktorá v prvom kole vyradila Karolínu Plíškovú a vlani tu s Ukrajinkou prehrala v semifinále.

14:15 - Kateřina Siniaková zdolala na päťstovke v Štrasburgu rozbehnutú Juliu Putincevovú 6:0, 7:5 a v druhom kole doplní najvyššie nasadenú Markétu Vondroušovú. Štvrťfinalistka z roku 2020 si zahrá o len druhý postup cez druhé kolo na najvyššom okruhu v tomto roku proti turnajovej trojke Danielle Collinsovej (H2H 1:2).

14:09 - Barbora Krejčíková nezvládla ani tretí tohtoročný zápas na antuke a stále čaká na prvé víťazstvo po dvojmesačnej zdravotnej pauze. Bývalá šampiónka French Open v Štrasburgu prehrala v prvom kole 2:6, 7:6, 4:6 s trápiacou sa Ľudmilou Samsonovovou. Ruska sa v druhom kole stretne s Leylah Fernandezovou (H2H 1:1). 

12:30 - Britka Emma Raducanuová sa odhlásila z grandslamového Roland Garros, kde mala tento týždeň štartovať v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže. Víťazka US Open 2021 sa chce venovať príprave na ďalšiu časť sezóny. Hlavné podujatie French Open sa na parížskej antuke začne 26. mája.

"Je dôležité, aby som si vybudovala správne základy. Využijem čas na zdravotný blok pred trávou a ďalšími podujatiami na tvrdom povrchu, aby som mala šancu udržať sa vo forme vo zvyšku roka," citovala Raducanuovú agentúra AP.

11:43 - Norbert Gombos uspel vo finále dvojkolovej kvalifikácie na challengrový antukový turnaj v nemeckom Augsburgu. Ako dvanástka pavúka zdolal brazílsku päťku Mateusa Alvesa za 91 minút 3:6, 6:2, 6:1.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

10:05 - Pätica Slovákov štartuje kvalifikáciu na druhý grandslam sezóny. V bitke o French Open sa v pondelok predstavia muži Lukáš Klein a Alex Molčan (obaja najskôr od 14:30), Jozef Kovalík (najskôr od 16:00) i ženy Rebecca Šramková (najskôr 13:00) s Viktóriou Hrunčákovou (najskôr 14:30).