Slováci v Číne prehrali s Fínmi, ušlo im prvenstvo. Turnaj splnil očakávania, tvrdí Berky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Číne prehrali s Fínmi, ušlo im prvenstvo. Turnaj splnil očakávania, tvrdí Berky
Slovensko odohralo v Číne tri zaujímavé zápasy.
Slovensko odohralo v Číne tri zaujímavé zápasy.Futsalslovakia.sk
Slovenskí futsalisti prehrali v nedeľnom stretnutí na medzinárodnom turnaji v čínskom Jü-line s Fínskom 4:5. Po remíze s Českom 2:2 a triumfe nad Čínou 5:3 si tak na turnaji pripísali prvý neúspech.

Fínsko - Slovensko 5:4

Na podujatí získali štyri body a v tabuľke skončili o skóre za Českom na treťom. Ak by vyhrali duel s Fínskom, tak by získali prvenstvo. Nakoniec sa z neho tešia práve "Suomi". Za Slovensko sa presadili Greško, Vrábel a Zaťovič, vlastný gól si strelil Korpela. O víťazný zásah sa postaral v poslednej minúte Vahna, ktorý sa trafil hneď dvakrát.

"Duel bol veľmi bojovný. Súper hral agresívne a aj my sme museli pridať v pohybe a aktivite. Do zápasu sme nevstúpili dobre, hrali sme laxne. Prehrávali sme 0:2, podarilo sa nám vyrovnať, no do druhého polčasu sme vstúpili opäť zle. Dostali sme dva góly zo štandardiek. Nezlomili sme sa, dali sme krásne góly a vyrovnali na 4:4. Chceli sme vyhrať turnaj, išli sme do power play, urobili chybu a dostali gól do prázdnej bránky," hodnotil hlavný tréner Marián Berky.

Celkovo zaznamenali Slováci na podujatí po jednej výhre, remíze aj prehre. Strelili jedenásť gólov, o štyri sa postaral Tomáš Drahovský. Dva boli vlastné. "Turnaj mal veľmi dobrú organizáciu, naša účasť tu splnila svoj účel. Odohrali sme tri kvalitné zápasy vo vysokom tempe," doplnil Berky.