Slováci v Európe: Haščák žiari vo Francúzsku, české play-off prináša slovenské boje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Európe: Haščák žiari vo Francúzsku, české play-off prináša slovenské boje
V českom play-off je výrazne cítiť slovenských hokejistov.
V českom play-off je výrazne cítiť slovenských hokejistov.Profimedia
Ďalší týždeň v európskych hokejových súťažiach je za nami a Flashscore Správy tradične mapujú ako sa darilo slovenským legionárom na starom kontinente.

Česko

Liberec vypadol proti Sparte vo štvrťfinále play-off českej Extraligy hladko 0:4 na zápasy. V treťom asistoval Michal Ivan, v štvrtom Martin Faško-Rudáš, no nič to nezmenilo. Pardubice prešli cez Mountfield pomerom 4:1. Veľa slovenských bodov v sérii nebolo, no tretiu výhru Dynama vystrelil jediným gólom zápasu Matej Paulovič.

Třinec uspel v treťom zápase štvrťfinále v Českých Budejoviciach 4:3 a ujal sa vedenia 3:0. Zažiaril hlavne Libor Hudáček (2+1), pridali sa Roman (1+0), Marinčin (0+1) a Daňo (0+1), ktorý navyše nepremenil trestné strieľanie. Potom však outsider série dva razy vyhral a momentálne je stav série 2:3 z pohľadu oceliarov.

V zatiaľ poslednom dueli sa presadil Čacho. Litvínov vyhrával v sérii proti Brnu 2:0, potom Kometa uspela dva razy po sebe, ale momentálne Verva vedie 3:2. Počas tretieho duelu Marcinko skóroval aj asistoval, dve prihrávky zaznamenal Andrej Kollár, po jednej Pospíšil a Cingeľ. Na strane domácich štyrikrát inkasoval Tomek

Pospíšil a Marcinko sa presadili aj v štvrtom zápase. Počas zatiaľ posledného piateho duelu predviedol Tomek 29 zákrokov, inkasoval len raz. Kapitán Sukeľ potom v predĺžení asistoval na víťazný zásah Hlavu.

Ostatné súťaže

Švédsky Leksand vstúpil do štvrťfinálovej série play-off úspešne a proti Frölunde vyhral úvodné stretnutie, no druhé prehral. Nestačil ani gól Petra Cehlárika. Francúzsky Rouen prešiel cez Nice a po dvoch zápasoch semifinále play-off vedenie nad Cergy-Pontoise 2:0. V prvom dueli dva razy asistoval Marcel Haščák. V druhom mal bilanciu dokonca jedného gólu a dvoch prihrávok.