Slováci v Európe: Lantoši najproduktívnejším legionárom, Marcinko rozhodol proti Třincu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Lantoši najproduktívnejším legionárom, Marcinko rozhodol proti Třincu

Lantoši sa v závere dostal do veľmi dobrej formy, ale na postup to nestačilo.
Lantoši sa v závere dostal do veľmi dobrej formy, ale na postup to nestačilo.Profimedia
Ďalší týždeň ubehol a Flashscore Správy znova mapujú pôsobenie slovenských legionárov v zahraničí. Najväčšiu stopu zanechali v českej extralige, v ktorej sa skončila základná časť.

Česko

Česká extraliga uzatvorila svoju základnú časť, ktorú s rekordným ziskom 121 bodov vyhrali Pardubice. Richard Pánik dvakrát skóroval pri prehre v Třinci, odkiaľ do Dynama prišiel. Okrem toho pridal jednu asistenciu s Karlovými Varmi, keď sa presadil Matej Paulovič a Peter Čerešňák. V ostatných troch dueloch bodoval dvakrát (0+2). S 37 bodmi sa stal tretím najproduktívnejším obrancom extraligy.

Druhý Třinec prehral s Českými Budejovicami, vzápätí ale zdolal spomínané Pardubice, pod čo sa podpísali aj Libor Hudáček (2+0) a Marko Daňo (0+1). Nakoniec podľahol Brnu, no vtedy mu už o nič nešlo. Raz skóroval práve Daňo.

Do prvej štvorky sa dostala aj Kometa, takže sa vyhla predkolu. Trojbodoví hráči Andrej Kollár (2+1) s Cingeľom (0+3), ako aj Marcinko (1+0) či Pospíšil (0+1) prispeli k dôležitej výhre na ľade Liberca. Cingeľ sa potom presadil takisto proti Třincu. Navyše toto stretnutie v predĺžení rozhodol jeho bývalý hráč Tomáš Marcinko. Asistoval Pospíšil.

Konečná tabuľka základnej časti extraligy.
Konečná tabuľka základnej časti extraligy.Flashscore

Matúš Sukeľ pomohol Litvínovu jedným gólom poraziť Vítkovice. Martin Faško-Rudáš sa rovnakým počinom prezentoval pri výhre Liberca v Plzni, pričom dva razy asistoval jeho spoluhráč Michal Ivan. Mountfield prehral na ľade Sparty, jeho jediný gól vsietil Alex Tamáši. Potom prišli dve víťazstvá. Oliver Okuliar mal pri nich bilanciu 1+2.

Opora tímu z Hradca Králové sa stala s 24 gólmi štvrtým najlepším strelcom extraligy. Asistencia Mikuša prispela k výhre Vítkovíc nad Brnom. Grmanova však na body v Litvínove nestačila. Olomouc prehral trikrát v rade, raz skóroval Kusko. Pre Mladú Boleslav sa sezóna končí, umiestnila sa na 13.  priečke, takže nejde do play-off, ale ani do baráže.

V závere sa dostala do pomerne dobrej formy a 12. miesto jej ušlo iba o štyri body. Róbert Lantoši ukončil ročník so ziskom 47 bodov a stal sa siedmym najproduktívnejším hráčom súťaže, zároveň najlepším spomedzi legionárov. Bodoval v posledných siedmich dueloch a zároveň v deviatich z ostatných desiatich. Blysol sa hlavne tromi asistenciami v Plzni.

Jeho spoluhráč Pavol Skalický v spomínanom vystúpení strelil dva góly. Obranca Martin Nemčík odohral po príchode do Kladna celkovo 18 stretnutí (0+1) a s mužstvom Jaromíra Jágra sa teraz bude pripravovať na baráž proti víťazovi Chance ligy, na ktorého si musia rytieri počkať.

Zloženie dvojíc predkola, ktoré začína 6. marca.
Zloženie dvojíc predkola, ktoré začína 6. marca.Flashscore

Ostatné súťaže

Už len posledné štyri kolá má pred sebou švédska SHL. Leksand figuruje na šiestej pozícii s trojbodovým náskokom pred siedmym miestom, takže ešte potrebuje zabojovať, aby sa vyhol predkolu. Momentálne ťahá sériu štyroch výhier po sebe, pričom k nej pomohli aj Peter Cehlárik a Marek Hrívik.

Prvý menovaný dvomi gólmi režíroval výhru 3:0 proti Frölunde a jednu asistenciu pridal počas úspechu s Malmö. Švajčiarsky Olten postúpil zo štvrťfinále play-off do semifinále, v ktorom je po dvoch dueloch séria s GKC Lions vyrovnaná 1:1. Stanislav Horanský v nej zatiaľ nebodoval.

Rouen počas februára neprehral ani jeden z ôsmich zápasov a uspel aj na úvod marca, takže mu patrí prvé miesto v tabuľke francúzskej ligy. Pri výhre s Gapom sa tretí raz po sebe presadil Marcel Haščák, ktorý vinou zranení odohral iba 28 stretnutí, ale získal 25 bodov (10+15).

Brankár Marek Čiliak inkasoval v drese Marseille počas ostatných troch duelov iba dvakrát. Udržal jedno čisté konto a zakaždým mohol oslavovať víťazstvo.