Žilina prešla základnou časťou ako nôž maslom, jej famózne čísla budia rešpekt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina prešla základnou časťou ako nôž maslom, jej famózne čísla budia rešpekt

Žilinský káder ukázal svoju dominanciu.
Žilinský káder ukázal svoju dominanciu.Vlci Žilina
Hokejová Žilina sa od vypadnutia z extraligy márne snaží vrátiť medzi elitu a niekoľko neúspešných baráží či finále bolo sklamaním pre klub aj fanúšikov. V tejto sezóne ale svojich súperov počas základnej časti doslova zdemolovala. Napriek tomu to musí potvrdiť v play-off.

Svojho oponenta Vlci zatiaľ nepoznajú, pretože vzíde z osemfinálového predkola. V ňom na seba narazia Modré krídla a AquaCity, ako aj Žiar nad Hronom a Trebišov. Pod Dubeň potom bude merať cestu tabuľkovo najnižšie postavený celok z dvojice postupujúcich a dá sa povedať, že doslova príde do jamy levovej.

Tréner Ernest Bokroš má na pomery Tipos SHL nadmieru kvalitný tím s mnohými skúsenými hráčmi doplnený o šikovných ofenzívnych lídrov. To sa potvrdilo aj v samotných stretnutiach, veď Žilina prehrala iba tri zo 46 odohraných duelov. Dokopy nazbierala až 123 bodov, pričom maximom bolo 138, takže prišla len o 15.

Famózne vyzerá aj 212 strelených gólov a iba 74 inkasovaných. Ak z toho spravíme priemer, tak mužstvo skórovalo 4,6 gólu na jedno stretnutie a inkasovalo iba 1,6-krát. Dvakrát sa tím zo severnej časti Slovenska dostal na hranicu desiatich zásahov. Odniesla si to Rimavská Sobota, do siete AquaCity padlo až 11 pukov.

Navyše až 13-krát si Žilina dokázala udržať čisté konto. Iba v 11 prípadoch obdržali Bokrošovi zverenci viac ako dva góly. Maximálne však štyri, čo sa stalo šesťkrát. Paradoxne, napriek všetkým týmto skvelým ofenzívnym číslam, je najproduktívnejší hráč mužstva na celkovom štvrtom mieste v tabuľke kanadských bodov individualít.

Róbert Varga nazbieral rovných 60 bodov (31+29), nasleduje ho Martin Jakúbek (32+27), ale ten väčšinu ročníka strávil v Žiari nad Hronom. Žilina tak má v TOP 20 najproduktívnejších hokejistov len kvarteto. Vargu dopĺňajú desiaty Galamboš (19+34), osemnásty Safaralejev (16+27) a dvadsiaty Bezúch (22+20).

Od 20. októbra do 17. januára ťahali Vlci skvostnú sériu 23 stretnutí bez prehry. Medzitým vyhrali aj Slovenský pohár, keď počas finálového víkendu zdolali Prešov a Považskú Bystricu. Teraz vstupujú do play-off vo fantastickom rozpoložení, ale musia to potvrdiť v troch sériách.

Naposledy prehrali finále proti Humennému, teraz majú takisto veľkú prekážku z východného Slovenska. Ak existuje klub, ktorý môže ohroziť postup Žiliny do extraligy, tak je to určite Prešov. Ten vyhral dva zo štyroch vzájomných duelov a ukázal, že favorita vie výrazne potrápiť. Tretia prehra prišla v Topoľčanoch. Doma vyhrala Žilina všetky zápasy.