Slováci v Európe: Opory Litvínova, dvojgólový Haščák, trápenie vo Švédsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Opory Litvínova, dvojgólový Haščák, trápenie vo Švédsku

Matej Tomek pokračuje vo veľmi dobrých výkonoch.
Matej Tomek pokračuje vo veľmi dobrých výkonoch.Profimedia
Hokejová sezóna sa v Európe rozbehla naplno. Flashscore Správy pokračujú v sérii článkov, ktoré budú každý týždeň pravidelne mapovať slovenských hráčov v zahraničí. Komu sa darilo počas uplynulých siedmich dní?

Česko

Do výbornej formy sa dostal Litvínov, ktorý ťahá sériu šiestich výhier po sebe a je na druhom mieste tabuľky. Výrazne k tomu pomohol hlavne brankár Matej Tomek, v žiadnom stretnutí nechýbal medzi tromi žrďami. Kapitán Matúš Sukeľ dvakrát po sebe zaznamenal bilanciu 1+1, jeho spoluhráč Andrej Kudrna tiež dva razy v rade skóroval a pridal asistenciu.

V tabuľke sú na tom lepšie len Pardubice, ktoré ako jediné bodovali v každom súboji. Nešťastný týždeň však má za sebou Matej Paulovič, pretože najskôr nepremenil trestné strieľanie a v nedeľu mu neuznalo gól video. Dávid Gríger z Karlových Varov má z uplynulých troch duelov bilanciu 1+2.

Oliver Okuliar hrajúci za Mountfield je s deviatimi bodmi tretím najproduktívnejším hráčom celej súťaže a jej druhým najlepším strelcom (6+3). Róbert Lantoši rozhodol o výhre Mladej Boleslavi 1:0 nad Karlovými Varmi, potom sa presadil aj pri prehre v Litvínove.

Výrazne ožilo Brno - po štyroch prehrách a výmene trénera následne trikrát vyhralo, pričom inkasovalo len raz. Bodovali Kristián Pospíšil (1+1), Lukáš Cingeľ (1+1) aj Martin Ďaloga (0+1). Plzeň prehrala už päťkrát po sebe, Adrián Holešinský strelil v uplynulom týždni jeden gól.

Marko Daňo, Libor Hudáček a Vladimír Dravecký sa presadili za Třinec, ten ale prehral dva z posledných troch duelov a v tabuľke je až na ôsmej priečke.

Aktuálna tabuľka českej Extralligy.
Aktuálna tabuľka českej Extralligy.Flashscore

Švédsko

Leksand zatiaľ strieda série, pretože po dvoch prehrách dva razy vyhral, no naposledy opäť dvakrát ani nebodoval. Navyše, počas 120 minút strelil jediný gól, na ktorý prihrával Peter Cehlárik. Jeho spoluhráč Marek Hrívik ostal bez bodu. Na poslednej priečke švédskej SHL sa nachádza Oskarshamn, prehral päťkrát po sebe a má len dva body. Mladý Dalibor Dvorský stále čaká na prvý zápis do štatistík. Tam má len dve mínusky.

Ďalšie súťaže

Vo Francúzsku sa proti sebe postavili všetci traja Slováci hrajúci najvyššiu súťaž. Rouen je stopercentný aj po siedmom kole, pričom Nice rozbil hladko 7:1. Dvakrát sa presadil Marcel Haščák, raz asistoval Milan Kytnár. Jediný gól hostí strelil Daniel Babka.

Stanislav Horanský najskôr asistoval pri výhre jeho Oltenu v druhej švajčiarskej lige nad Vispom a následne strelil gól podieľajúci sa na víťazstve 10:2 v rámci pohára proti Lyssu. Ani dve asistencie Martina Štajnocha nepomohli jeho Linzu k výhre v Klagenfurte. Black Wings ale v nedeľu ukončili šnúru štyroch prehier v rade.