Slováci v Európe: Paulovič strieľa góly, výborný Tomek. Haščák s Kytnárom sú vo finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Paulovič strieľa góly, výborný Tomek. Haščák s Kytnárom sú vo finále

Paulovič strelil gól v oboch doterajších semifinálových dueloch.
Paulovič strelil gól v oboch doterajších semifinálových dueloch.Profimedia
Týždeň znova ubehol ako voda a Flashscore Správy tradične mapujú ako sa darilo slovenským hokejovým legionárom v európskych súťažiach, ktoré postupne smerujú ku koncu sezóny.

Česko

Třinec spečatil postup do semifinále play-off českej extraligy. Nerodil sa však ľahko, pretože aj keď vyhrával v sérii 3:0, tak České Budejovice vyrovnali na 3:3, ale v rozhodujúcom stretnutí uspel favorit 2:0, pričom víťazný gól strelil Miloš Roman a poistku pridal Viliam Čacho.

Litvínov prešiel cez Brno, v rozhodujúcom stretnutí uspel 4:1. Kapitán Matúš Sukeľ strelil víťazný gól, brankár Matej Tomek predviedol 21 zákrokov. Sezóna tak skončila pre Kollára, Pospíšila, Cingeľa, Marcinka a Ďalogu. V následnom semifinále však Verva nestačila ani v jednom z úvodných dvoch duelov na ľade Pardubíc.

Dynamo najskôr uspelo 2:1. Skóre síce otvoril Andrej Kudrna, ale vyrovnal Matej Paulovič. Litvínovu nestačil ani výborný výkon Tomeka, ten zaznamenal až 44 zákrokov. V ďalšom stretnutí uspeli Pardubice 3:0. Znova sa presadil Paulovič, raz asistoval Čerešňák. Tomek kryl 32 pokusov.

Ostatné súťaže

Až tri zo štyroch štvrťfinálových sérií švédskej SHL sa skončili hladko 4:0, ale jedna ponúkne siedmy zápas. Leksand totiž hrá s Frölundou nerozhodne 3:3, rozhodne sa v stredu večer. Peter Cehlárik počas šiestich duelov zaznamenal jeden gól a pridal jednu asistenciu, zatiaľ čo Marek Hrívik raz prihrával.

Francúzsky Rouen vyradil jasne 4:0 v semifinále Cergy, no Marcel Haščák po úvodných dvoch lepších dueloch dva razy nebodoval a Milan Kytnár chýba pre zranenie. Vo finále čaká na celok s dvojicou Slovákov súper z Bordeaux, to sa začína 5. apríla.

Káder Marseille s Marekom Čiliakom vypadol v semifinále proti spomínanému Bordeaux napriek tomu, že viedol 3:2 na zápasy, no potom dva razy prehral.