Slovan aj Košice otočili skóre prvých zápasov a ujali sa vedenia vo svojich sériách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan aj Košice otočili skóre prvých zápasov a ujali sa vedenia vo svojich sériách
Aktualizované
Košice vstúpili do play-off úspešnejšie ako Nitra.
Košice vstúpili do play-off úspešnejšie ako Nitra.TASR
Hokejisti HC Košice zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále play-off Tipos extraligy nad HK Nitra 5:2. Slovan doma uspel proti Michalovciam. Oba tímy sa ujali vedenia 1:0 v sérii.

HC Košice - HK Nitra 5:2 (1:0, 4:1, 1:0)

Góly: 26. Pollock (Fejes, Bartánus), 31. Pollock (Fejes, Breton), 34. Bartánus (Breton), 36. Southorn (Jääskeläinen), 60. Linet (Hovorka, Šedivý) - 4. Bajtek (Krivošík, Mezei), 39. Green (Mezei, Buncis)

Skóre piatkového zápasu otvoril už v 4. minúte útočník Nitry Bajtek a jeho tím sa následne v prvej tretine ubránil tlaku domácich. Tí však v druhej časti gólmi Pollocka, Bartánusa a Southorna otočili skóre. Na priebežných 4:2 znížil v závere druhej časti Green, ktorý pokusom od červenej čiary prekvapil brankára Janusa, skóre uzavrel v 60. minúte Linet.

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 5:2 (0:1, 1:0, 4:1)

Góly: 21. Harris (Ščerbak, Pecararo), 54. Kytnár (Takáč, Zigo), 55. Pecararo (Harris, Kallen), 56. Ščerbak (Kallen, Harris), 59. Haščák (Minárik, Sersen) - 8. Hammond (Buc, Zabusovs), 53. Puliš (Galamboš, Hammond)

O všetkom rozhodla tretia tretina, ktorú domáci vyhrali 4:1. Po 40 minútach bol stav nerozhodný 1:1, keď skóre otvoril Hammond v 8. minúte, za Slovan vyrovnal na začiatku 2. tretiny Harris. V treťom dejstve poslal hostí do vedenia Puliš, no domáci otočili skóre zásluhou Kytnára, Pecarara a Ščerbaka, triumf poistil gólom do prázdnej bránky Haščák.