Slovan si uvedomuje kvalitu Michaloviec. Pardavý: Bude to ťažká séria

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan si uvedomuje kvalitu Michaloviec. Pardavý: Bude to ťažká séria

Káder z hlavného mesta čaká štvrťfinále.
Káder z hlavného mesta čaká štvrťfinále.TASR
Úradujúci slovenský hokejový majster Slovan Bratislava začne cestu za obhajobou titulu proti Michalovciam. "Belasí" skončili po základnej časti na druhom mieste a vo štvrťfinále play-off Tipos extraligy sú favoritom na postup.

Slovanisti prehrali s týmto súperom v prebiehajúcej sezóne v troch zo štyroch dueloch. Triumfovali len 25. septembra, keď vo štvrtom kole uspeli doma po výsledku 4:1.

"Štatistiku neberiem do úvahy. Vo všetkých zápasoch sme boli lepší tím, ale neboli sme efektívni. Momentálne ideme od nuly a verím, že hneď do prvého zápasu vstúpime aktívne a využijeme domáce prostredie, aby sme išli do vedenia. Nechceme sa dostať pod tlak. Určite to bude ťažká séria. Michalovce ukázali aj počas sezóny, aj v sérii proti Trenčínu, že majú kvalitný tím," uviedol tréner Ján Pardavý.

V závere základnej časti mu pre zdravotné problémy chýbalo viacero hráčov, 12-dňový oddych padol vhod. "Do play-off ideme v najsilnejšom možnom zložení. Chýbať nám budú len Adam Lukošík a Alex Šotek," prezradil.

Obhajcovia vlaňajšieho titulu boli dlhodobo na 1. mieste tabuľky, no v závere základnej časti oň prišli. Prehrali záverečné dva zápasy a do vyraďovacích bojov vstúpia z druhého miesta. "Záverečné zápasy základnej časti sme zvládli herne, ale nie výsledkovo. Pod stratu prvého miesta sa podľa mňa podpísalo príliš veľa domácich prehier. Ide play-off a verím, že v hlavách chalanov nastala zmena a nepodcenia žiadnu situáciu," poznamenal lodivod, ktorý verí, že jeho tím bude na Michalovce dostatočne pripravený:

"Záverečné tri dni pred štvrťfinále sme sa venovali nácviku herných situácií, každého detailu. Takisto aj presilovkám, ktoré môžu rozhodovať."

Štvrťfinálový súper "belasých" vzišiel z kvalifikácie. Michalovce zdolali Duklu Trenčín v päťzápasovej sérii 3:2. Na rozdiel od slovanistov vstúpia do play-off rozohratí, "belasí" veria, že výhodou bude skôr dlhší oddych a dlhší čas na prípravu.

"V play-off už nie je žiadny ľahký súper ani zápas. Čakám boj od začiatku, ale pevne verím, že sme na to dobre pripravení. My sme sa dva týždne sústredili, aby sme sa čo najlepšie pripravili na štvrťfinále. Som presvedčený, že sa nám to podarilo," uviedol kapitán Michal Sersen.