Slovan Bratislava sa môže tešiť na pikantnú odvetu zo základnej skupiny EKL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan Bratislava sa môže tešiť na pikantnú odvetu zo základnej skupiny EKL

Aktualizované
Mužstvo z hlavného mesta vyzve známeho oponenta.
Mužstvo z hlavného mesta vyzve známeho oponenta.Profimedia
Súperom futbalistov Slovana Bratislava v osemfinále Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 bude FC Bazilej. Rozhodol o tom piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone. Prvý zápas odohrá úradujúci slovenský šampión 9. marca na pôde súpera, odvetu o týždeň neskôr doma na Tehelnom poli.

Oba tímy na seba narazili už v základnej skupine H. Slovan vyhral na pôde súpera 2:0, doma s ním remizoval 3:3. Okrem Bazileja mohli "belasí" dostať za protivníka aj niektorý z ďalších siedmich tímov, ktoré postúpili z play-off do osemfinále - Lazio Rím, AEK Larnaka, Šeriff Tiraspoľ, Anderlecht Brusel, Lech Poznaň, AC Fiorentina a KAA Gent.

Bratislavčania sa medzi 16 najlepších prebojovali z prvého miesta skupiny, ktorú vyhrali práve v konkurencii švajčiarskeho klubu, Žalgirisu Vilnius a Pjuniku Jerevan. Finále Európskej konferenčnej ligy sa uskutoční 7. júna v Prahe.

Vladimír Weiss st., hlavný tréner Slovana: "Ako my poznáme súpera, tak aj on pozná nás. Bazilej sa z dvojzápasu v skupine určite poučil. My takisto vieme, s kým máme dočinenia, že je to dobré mužstvo. Verím, že v prvom zápase uhráme výsledok, ktorý nám dá šancu na dobrú odvetu, rovnako verím, že tá bude pred vypredaným štadiónom," reagoval lodivod.

"Pobijeme sa o postup. Pôjdeme tam bojovať tak, ako sme bojovali vtedy, keď sme v skupine museli uhrať body, ktoré by nám dávali šancu na postup. Náročnejšie na skutočnosti bude, že sa opäť stretneme so súperom zo skupiny a niektorí ľudia budú mať veľké oči. My však vieme o sile a kvalite Bazileja, musíme sa na to dobre pripraviť," dodal.

Žreb osemfinále EKL 2022/2023:

AEK Larnaka - West Ham United

AC Fiorentina - Sivasspor

Lazio Rím - AZ Alkmaar

Lech Poznaň - Djurgarden IF

FC Bazilej - ŠK SLOVAN BRATISLAVA

Šeriff Tiraspoľ - OGC Nice

Anderlecht Brusel - FC Villarreal

KAA Gent - Basaksehir Istanbul