Sokolíci do 19 rokov na úvod kvalifikácie o ME s remízou proti Bielorusku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sokolíci do 19 rokov na úvod kvalifikácie o ME s remízou proti Bielorusku
Slovenskí reprezentanti do 19 rokov remizovali s Bieloruskom 1:1.
Slovenskí reprezentanti do 19 rokov remizovali s Bieloruskom 1:1.TASR
Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov remizovala vo svojom prvom dueli 12. skupiny prvej fázy kvalifikácie ME s Bieloruskom 1:1.

Zverenci trénera Maceka prehrávali od úvodu druhého dejstva gólom Shumanskeho. O sedem minút dokázali zareagovať a po zásahu Gajdoša vyrovnali na konečných 1:1. 

Stanislav Macek (tréner U19):

„V prvom polčase sme mali viac z hry ako súper. Vypracovali sme si tri nebezpečné situácie, ktoré sme však nedokázali premeniť. Hneď po prestávke sme inkasovali, ale nás to herne viac nakoplo, vďaka čomu sme pomerne rýchlo vyrovnali. Nevyšla nám zato posledná tretina zápasu, v ktorej sme chceli Bielorusov pritlačiť a víťazstvo strhnúť na našu stranu. Viazla nám kombinácia a súper našu snahu umnou hrou eliminoval.“

Ďalšími účastníkmi 12. skupiny sú Nemecko a Arménsko. Domáci v stredajšom vzájomnom stretnutí vyhrali jednoznačne 5:0. Do tzv. elite round na jar budúceho roka postúpia prvé dva tímy z každej skupiny a najlepší z tretích miest. Finálový turnaj ME do 19 rokov sa uskutoční v júli 2023 na Malte.

Prvá fáza kvalifikácie ME hráčov do 19 rokov/12. skupina (Nemecko):

Bielorusko - SLOVENSKO 1:1 (1:1)

Góly: 46. Shumanski - 53. Gajdoš

Zostava: Hrdina - Mičuda, Ovšonka, Svoboda, Úradník - M. Sauer, Javorček (81. D. Alex), Gajdoš (81. Riznič), Bortoli (64. Mišovič), Gríger, L. Sauer (73. Praženka)

Nemecko - Arménsko 5:0 (2:0)

Najbližšie sa slovenský výber predstaví 24. septembra s Arménskom a o tri dni neskôr proti Nemecku.