Stačí si priať a splní sa vám to. Šťastný Durný po víťaznom zápase na Winter Games žiaril

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stačí si priať a splní sa vám to. Šťastný Durný po víťaznom zápase na Winter Games žiaril

Durný si na Winter Games splnil sen.
Durný si na Winter Games splnil sen. TASR
V televízore sledoval Winter Classic zámorskej NHL a hovoril si, aké úžasné by bolo zažiť niečo také na vlastnej koži. Prešlo trinásť dní a brankár Roman Durný (23) nastúpil pod holým nebom.

Znie to naozaj až neuveriteľne, ale presne to sa stalo. Navyše bol aj veľmi blízko k čistému kontu, ale nakoniec ho prekonal Marel Hecl, odchovanec Trenčína: "Účasť na Winter Games prišla do pár dní. Stačí si priať a podarí sa vám to. Mne to vyšlo. Splnilo to všetky moje očakávania," povedal Durný pre Flashscore.

Hráči Dukly dorazili do dejiska v maskáčových uniformách s baretkami na hlavách, ktoré použili aj na rozcvičke a realizačný tím v tomto oblečení strávil celý zápas, čo len podtrhlo sviatočnú atmosféru zápasov pod holým nebom.

"Každý sa to snažil potláčať, aby sme sa sústredili na zápas. Hralo sa o body. Som rád za to, ako sme sa k zápasu postavili a že sme vyhrali," konštatoval 23-ročný gólman.

Výbornú atmosféru spravili fanúšikovia trenčianskeho klubu, ktorých bolo počuť celou Bratislavou už od železničnej stanice: "Vytvorili nám domáce prostredie. Boli síce ďalej od ľadu ako na klasickom štadióne, ale bolo ich počuť. Po zápase sme s nimi mali dlhú ďakovačku, čo bolo skvelé. Chceli sme sa poďakovať za to, že prišli až sem v takom počte," hovorí.

Durný bol veľmi spokojný aj s tým, ako bola pripravená ľadová plocha: "Keď sme mali prvý tréning, tak som sa trochu bál, ale počas zápasu bol ľad fantastický. Ostal som z toho až prekvapený," tvrdí. Z dejiska si odniesol oficiálny puk. Ten podaruje sestre: "Ona zbiera puky z každého klubu, kde som pôsobil," doplnil.

Počas posledných dní podmienky chválili prakticky všetci. Uvidí sa však, ako to bude v nedeľu počas zápasu Slovana s Košicami, keďže v hlavnom meste od rána jemne prší a podľa predpovede sa to môže stupňovať.

Odchovanec Liptovského Mikuláša sa pre Flashscore vyjadril takisto k svojmu krátkodobému hosťovaniu z materského klubu v Trenčíne.

"Cítil som podporu od trénera brankárov a hlavného trénera. Vidím ich dôveru, čo mi pomáha spraviť si na zápasy mentálnu pohodu. V poslednom čase som toho neodchytal až toľko, koľko by som si predstavoval. Ohľadom prestupu do Dukly sme koketovali už skôr, ale prišli do toho nejaké veci. Som rád, že sa to znova otvorilo a že to vyšlo," prezradil Durný.