Stále majú veľké ciele, obe strany mali rovnakú predstavu. Pini pokračuje s Vlhovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stále majú veľké ciele, obe strany mali rovnakú predstavu. Pini pokračuje s Vlhovou
Mauro Pini sa s Petrou Vlhovou dohodol na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky.
Mauro Pini sa s Petrou Vlhovou dohodol na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky.TASR
Mauro Pini (59) zostáva trénerom Petry Vlhovej (28). Švajčiar podpísal nový dvojročný kontrakt a slovenskú lyžiarku povedie až do konca olympijského cyklu.

Rovnaká predstava, jednoduché rozhovory

Pini sa dohodol s Niké Ski Team Petra Vlhová na predĺžení spolupráce. Na základe novej zmluvy povedie slovenskú reprezentantku minimálne do ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo, na ktorých bude Vlhová obhajovať olympijské zlato v slalome z Pekingu 2022.

"Som veľmi šťastný a poctený, že môžem naďalej pokračovať v úspešnej spolupráci s tímom Petry Vlhovej. Chcem sa veľmi pekne poďakovať nielen Petre, ale aj jej rodine za dôveru a víziu, ktorú sme si spoločne stanovili na nasledujúce roky," uviedol v rozhovore pre Sport Management Company (SMC) Pini, ktorý vedie Vlhovú od mája 2021.

Mauro Pini.
Mauro Pini.TASR

"Dohodli sme sa na kooperácii pre najbližšie dva roky. Obe strany mali rovnakú predstavu, rozhovory teda boli veľmi jednoduché a hladké. Teraz môžeme zodpovedne pracovať na príprave na najbližšie zimné olympijské hry, ktoré sa vo februári 2026 uskutočnia v Taliansku. Teším sa, že budeme mať dostatočný priestor, aby sme venovali všetku energiu a schopnosti na to, aby sme mohli dosiahnuť všetko, čo si želáme. Pretože stále máme pred sebou veľké ciele."

Nebol dôvod skončiť

Vlhová sa v súčasnosti zotavuje po operácii predného skríženého väzu, zranenie kolena utrpela v obrovskom slalome na domácom podujatí v Jasnej. Pini zdôraznil, že ani preňho a ďalších členov tímu nebolo jednoduché akceptovať súčasný stav a prežiť záver sezóny mimo lyžiarskych svahov.

"Už po niekoľkých hodinách sme však prepli a začali sa koncentrovať na proces návratu. Máme množstvo energie a všetko pred sebou. Momentálne som v Saalbachu na záverečnom podujatí sezóny, kde sa už zameriavam aj na logistickú prípravu smerom k majstrovstvám sveta 2025."

Pini s Vlhovou na jednej z tlačových konferencií.
Pini s Vlhovou na jednej z tlačových konferencií.TASR

Z podpisu nového kontraktu mala veľkú radosť aj samotná Vlhová. "Ľudsky si rozumieme a dosiahli sme spolu aj veľké úspechy. Napriek tomu, čo sa stalo, sme chceli ísť spoločne ďalej. Spokojnosť teda bola obojstranná, on chcel pokračovať a aj ja som chcela, aby zostal. Nebol dôvod, aby sme skončili," uviedla v tlačovej správe 28-ročná reprezentantka.

Podľa slovenskej lyžiarky môžu v spolupráci s Pinim ešte dosiahnuť veľké úspechy. "Ak je o tom presvedčený tréner, som o tom presvedčená aj ja. Myslím si, že som ukazovala výkonnostný progres, až kým som sa nezranila. Mala som potenciál vyhrať krištáľový glóbus za slalom. Verím si, že sa dokážem vrátiť. Zároveň verím, že opäť dokážem víťaziť, vrátim sa do formy, v ktorej som bola a dosiahneme spolu ešte veľké veci," doplnil Vlhová.