Štedrá odmena v Saudskej Arábii. Joshua triumfoval, na konto by mu mali prísť milióny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štedrá odmena v Saudskej Arábii. Joshua triumfoval, na konto by mu mali prísť milióny
Joshuov súper odstúpil už pred polovicou súboja.
Joshuov súper odstúpil už pred polovicou súboja.AFP
Saudská Arábia opäť pútala pozornosť športovej verejnosti. V metropole krajiny sa uskutočnil galavečer boxu s názvom Day of Reckoning (Deň zúčtovania). Na akcii sa predstavil aj bývalý svetový šampión ťažkej váhy Anthony Joshua (34) či skúsený Američan Deontay Wilder (38). Víťazstvo si ale pripísal iba jeden z dvojice známych bojovníkov.

V hre boli okrem možnosti zápasu Joshuu a Wildera aj obrovské finančné odmeny. Oboch motivovala vidina údajnej výhry deviatich miliónov eur. Brit sa postavil proti Ottovi Wallinovi a protivníkovi uštedril druhú kariérnu prehru. Favorit dominoval hneď od úvodu a presnou ranou svojmu oponentovi zakrvavil nos. Po skončení piateho kola jednostranného duelu Švédov trénerský roh stiahol svojho zverenca z boja.

Víťazstvo prinieslo Joshuovi tretí triumf v roku 2023 po tom, ako v apríli porazil Jermaina Franklina Jr. a v auguste uspel v siedmom kole proti Robertovi Heleniusovi. Zároveň sa tým profesionálna bilancia športovca s prezývkou "AJ" zvýšila na 27 výhier a tri neúspechy. V prípade, že dôjde aj na súboj britského boxera proti spomínanému Wilderovi, tak by rodák z Watfordu mal byť bohatší už nie o osem, ale vraj o 36 miliónov.

Na rovnakej karte sa ocitol aj Joseph Parker, ktorého už raz v titulovom zápase porazil práve Joshua.  Novozélanďan tentoraz vyzval bývalého šampióna ťažkej váhy organizácie WBC Deontaya Wildera a napokon si po 12 odboxovaných kolách pripísal triumf po jednomyseľnom rozhodnutím arbitrov. Parker predviedol komplexný výkon a tešil sa z víťazstva.

Wilder, ktorý sa okrem iného už trikrát zoči-voči stretol s Tysonom Furym, sa v ringu predstavil po viac než roku a zaznamenal iba tretiu prehru kariéry. Plánom promotérov boli víťazné ťaženia Joshuu i "The Bronze Bombera" a následne ich vzájomná bitka o veľké peniaze. Deontay však svoju skúšku nezvládol a nad meraním síl s Britom visí otáznik. "Prehral. No a čo? Vráti sa. Som si istý, že všetci stále chcú ten zápas vidieť," vyjadril sa Joshua.