Nezlomnosť a vôľa nestačili. Buday sa musí zmieriť s prvou prehrou v UFC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nezlomnosť a vôľa nestačili. Buday sa musí zmieriť s prvou prehrou v UFC
Slovenský ťažkotonážnik narazil na tvrdého súpera.
Slovenský ťažkotonážnik narazil na tvrdého súpera.Profimedia
Americké Las Vegas hostilo v rámci kalendárneho roka záverečný turnaj UFC. Podujatie, ktorého vyvrcholením boli titulové boje Covingtona (35) či Pantoju (33), otvorilo vystúpenie slovenského zápasníka Martina Budaya (32). Zástupca Spartakus Fight Gymu si ale v prestížnej organizácii pripísal prvú prehru.

Rodák z Nitry mal v roku 2023 na konte dva víťazné súboje, tretí chcel pridať proti dagestanskému protivníkovi, no nepodarilo sa. Doposiaľ nezdolaný Gaziev sa vo svojich predchádzajúcich dvoch zápasoch príliš nezapotil, oba dokázal ukončiť už po menej než troch minútach.

V boji ťažkých váh vyletel od úvodu aj na Budaya, ktorému predviedol svoje tvrdé údery i neustály tlak. Slovák inkasoval od oponenta viacero hákov, kolien a lakťov. Bojovníkovi s prezývkou "Badys" v pokračovaní značne bránila tržná rana pri ľavom oku. Nevzdával sa, šiel ďalej a ocenili to aj tamojší komentátori.

Hlavný rozhodca však duel ukončil po 56 sekundách druhého kola. Snaha Gazieva vyvrcholila dvanástym profesionálnym triumfom, ktorý zaknihoval po technickom knokaute"Som veľmi štastný, splnil sa mi sen o ktorom som sníval od momentu, keď som s MMA začal,“ uviedol priamo v klietke. Buday prehral po viac než šiestich rokoch, na pôde UFC to bol jeho vôbec prvý neúspech. V kariére bude pokračovať s bilanciou 13 víťazstiev a dvoch prehier.