Strata rakety ho nevykoľajila. Nadal vykročil za obhajobou víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strata rakety ho nevykoľajila. Nadal vykročil za obhajobou víťazne

Nadal má prvý krok pri obhajobe za sebou.
Nadal má prvý krok pri obhajobe za sebou.TASR
Obhajca vlaňajšieho celkového triumfu Rafael Nadal (36) síce stratil set, ale v súboji s vychádzajúcim talentom Jackom Draperom (21) zvíťazil a postúpil do druhého kola Australian Open. Brita zdolal 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.

Dôležité je víťazstvo, nie spôsob

Duel znepríjemňovalo teplé počasie a najmä vlhkosť. Draper hral v Rod Laver Arene výborne. O prvý set prišiel, no v druhom dokázal vyrovnať. V nasledujúcom priebehu sa boril s kŕčami.

Pre najvyššie nasadeného tenistu v Austrálii Nadala ide o cenné víťazstvo. Od US Open mal na konte iba jednu výhru. V zápase, ktorý priniesol množstvo nečakaných zvratov, mal ďaleko od svojho najlepšieho výkonu.

"Potreboval som vyhrať, takže to je teraz najdôležitejšie. Na spôsobe nezáleží. Bol som dostatočne pokorný a pripravený na to, že počas súboja ma čakajú vzostupy i pády. Ide o typickú vec, keď nie ste na víťaznej vlne," uviedol po stretnutí spokojný 36-ročný Španiel.

Výkonovo sa nepriblížil ani k minuloročnému finále, v ktorom dokázal zvrátiť manko dvoch setov a nakoniec zdolať Daniila Medvedeva. Bol to Nadalov druhý grandslam z Australian Open.

Stratená raketa 

Španiel sa na kurte stretol s kurióznou situáciou, na akú nie je zvyknutý. Za stavu 4:3 mu v úvodnom sete počas výmeny zmizla z jeho miesta raketa. Podávač loptičiek mu ju nechtiac zobral. "Potrebujem ju späť," hovoril rozhodcovi prekvapený, ale všetko bral s nadhľadom a úsmevom na perách. 

Kým sa mu vrátila, s náhradnou nedokázal premeniť brejkbal. Na začiatku cesty za rekordným 23. grandslamom urobil Rafael Nadal 46 nevynútených chýb. Po vyradení 38. hráča sveta ho čaká v ďalšom kole Američan Mackenzie McDonald

Draper súboj dohral s bolesťami. Vo štvrtom sete si cez drop-shot vybojoval víťaznú loptičku, ale po nej prišlo šesťgemové tornádo zo strany Nadala. Brita kŕče výrazne ovplyvňovali v pohybe.

"Keď hráte s niekým, ako je Rafa, musíte byť pripravený na niekoľkohodinový zápas. Mám pocit, že ak by som nedostal kŕče, bolo by to v poriadku. Bolesti pri hre na vysokej úrovni sú pre telo náročné. Výnimkou nie sú kŕče. Vtedy je cesta k vytúženému triumfu takmer nemožná," povedal sklamaný 21-ročný tenista.