Super Bowl si zahrajú Philadelphia a Kansas, dva najlepšie tímy základnej časti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Super Bowl si zahrajú Philadelphia a Kansas, dva najlepšie tímy základnej časti

Hráči Kansasu sa môžu tešiť na vrchol ročníka.
Hráči Kansasu sa môžu tešiť na vrchol ročníka. Profimedia
Dva zápasy konferenčných finále NFL rozhodli o postupujúcich do Super Bowlu. Philadelphia Eagles sa ako najlepší tím NFC postaví proti najúspešnejšiemu mužstvu AFC, ktorým sa stal Kansas City Chiefs. Oba celky vyhrali konferencie aj v základnej časti.

Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers 31:7

Philadelphia jednoznačne postúpila do Super Bowlu, ale výrazne k tomu pomohlo zranenie quarterbacka hostí Brocka Purdyho. V zápase sa navyše zranil aj jeho náhradník Johnson. 49ers dlhodobo nemôžu počítať s hviezdnym Jimmym Garoppolom.

Purdy pre zranenie lakťa odstúpil už v závere prvej štvrtiny, vtedy Eagles po touchdowne Sandersa viedli. Neskôr sa po zranení Johnsona na ihrisko vrátil, avšak nemohol hádzať a iba prenechával lopty pre running backa McCaffreyho.

Práve on na začiatku druhej štvrtiny vyrovnal, lenže to bolo zo strany San Francisca všetko. Philadelphia postupne zvyšovala vedenie, raz skóroval i quarterback Jaylen Hurts, dvakrát Sanders a pridal sa aj Elliott.

Eagles ako najlepší tím základnej časti v konferencii NFC postúpili až do záverečného boja o trofej Vincea Lombardiho štvrtýkrát v histórii. Uspeli len raz - v roku 2018, keď porazili New England Patriots. 49ers prehrali prvýkrát po dvanástich výhrach v rade, sezóna pre nich končí.

Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals 23:20

Oveľa vyrovnanejší zápas prebiehal v druhom konferenčnom finále, v ktorom sa nakoniec tešili hráči Kansasu City Chiefs. Quarterback Patrick Mahomes prvýkrát v kariére porazil svojho náprotivka Josha Burrowa a Cincinnati Bengals druhý raz v rade do Super Bowlu nepostúpilo.

Najmä v prvom polčase veľmi dobre pracovali defenzívy. Prvý touchdown sa zrodil až v závere druhej štvrtiny, keď Mahomes našiel koho iného než Kelceho, domáci viedli 13:6. Hneď na úvod druhého dejstva skóroval Higgins, po potvdrení bolo vyrovnané.

Rýchlo síce reagoval úspešným behom running back Valdes-Scantling. Perine znova znížil, navyše McPherson premenil potvrdenie za jeden bod a skóre bolo na začiatku posledného dejstva vyrovnané 20:20. Tri sekundy pred koncom odvrátil predĺženie a postup pre Chiefs zariadil kicker Butker.

Kansas sa dostal do Super Bowlu tretíkrát v histórii, pričom predošlé dva pokusy vždy pretavil v zisk titulu (1969, 2019). Finále sa uskutoční v nedeľu 12. februára v Arizone.