Suverénne do 2. kola na Australian Open Sabalenková, Garciová i dve Češky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suverénne do 2. kola na Australian Open Sabalenková, Garciová i dve Češky

Sabalenková sa potrápila len v druhom sete, ktorý vyhrala 6:4.
Sabalenková sa potrápila len v druhom sete, ktorý vyhrala 6:4. Profimedia
Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková (24) a Francúzka Caroline Garciová (29) postúpili suverénne do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V utorok krátko pred 14:00 melbournského času začalo prvý raz na tohtoročnej edícii "vyvádzať" počasie. Bolo príliš teplo na to, aby sa mohlo pokračovať na otvorených kurtoch pod priamym slnkom.

Väčšina zápasov bola odložená, respektíve prerušená minimálne na tri hodiny. Hralo sa len v uzavretých arenách Roda Lavera, Margaret Court a Johna Caina.

Rýchla jazda

Aryna Sabalenková (Biel.-5) - Tereza Martincová (ČR) 6:1, 6:4

Sabalenková, ktorá patrí v Melbourne medzi najväčšie favoritky na triumf a zároveň získala na jednej zo silne obsadených generálok v Adelaide svoj prvý titul od mája 2021, si poradila na úvod utorkového programu s Češkou Terezou Martincovou

Pražská rodáčka nevyužila ani jeden zo štyroch brejkbalov v treťom geme (mala tri v rade), potom stratila podanie a v úvodnej sete nezískala už ani gem. V druhom mohla ísť ako prvá do brejku, ale nepremenila piatu príležitosť. Následne zaváhala pri svojom podaní a už sa márne snažila vyrovnať.

Caroline Garciová (Fr.4) - Katherine Sebovová (Kan.) 6:3, 6:0

Garciová ako turnajová štvorka deklasovala Kanaďanku Katherine Sebovovú 6:3, 6:0. Hráčka z krajiny "galského kohúta" sa síce v prvom sete trochu trápila na prvom servise, keď do kurtu šlo len 32 % loptičiek, ale jasne dominovala vo víťazných úderoch 15:1. V druhom sete to bolo už jednoznačných 7:0 na winnery, čo podčiarkol aj výsledok 6:0. 

Ďalšie dve Češky v druhom kole

Karolína Plíšková (ČR-30) - Wang Si-jü (Čína) 6:1, 6:3

Karolína Plíšková vynechala vlaňajšie austrálske leto pre zlomeninu ruky, sezónu začala až v marci. Striedala lepšie a horšie obdobia, rok ukončila s nelichotivou bilanciou 21:21 a štyrmi prehrami v rade.

Na Australian Open sa len tesne dostala medzi nasadené hráčky. Semifinalistka z 2019 odštartovala svoje ťaženie jasným víťazstvom 6:1, 6:3 nad Číňankou Wang Si-jü. Češka si pod zatiahnutou strechou udržiavala vyrovnaný pomer víťazných úderov a nevynútených chýb. Odvrátila jediný brejkbal súperky a za 64 minút mohla oslavovať svoje najsuverénnejšie víťazstvo od septembra.

Linda Fruhvirtová (ČR) - Jaimee Fourlisová (Austr.) 6:0, 6:4

Linda Fruhvirtová bola vlani v tomto období na úplnom konci tretej stovky rebríčka, ale vďaka svojmu prvému titulu na okruhu WTA, osemfinále na "tisícke" v Miami a úspešnému debutu na US Open, kde sa dostala z kvalifikácie do druhého kola, sa vyšplhala do prvej stovky.

Staršia z talentovaných sestier využila priaznivý žreb a poradila si s Jaimee Fourlisovou 6:0, 6:4. Spočiatku na kurte dominovala a získala úvodných osem gemov, potom sa začala trápiť na servise a naposledy si ho udržala za stavu 2:2 v druhom sete. Naďalej ale vynikala na returne, Austrálčanka nezískala ani gem pri vlastnom podaní.

Jedna z najtalentovanejších tínedžeriek súčasnosti má skvelú príležitosť zlepšiť grandslamové maximum. V druhom kole sa nestretne s nasadenou Kaiou Kanepiovou, ale prekvapujúco bude čeliť ďalšej domácej divokej karte Kimberly Birrellovej.

Vybrané výsledky 1. kola žien na Australian Open:

Jekaterina Alexandrovová (Rus.-19) - Ysaline Bonaventureová (Belg.) 6:2, 6:1

Elise Mertensová (Belg.-26) - Garbine Muguruzová (Šp.) 3:6, 7:6 (3), 6:1

Kimberly Birrellová (Austr.) - Kaia Kanepiová (Est.-31) 3:6, 7:6 (4), 6:1

Kompletné výsledky žien na Australian Open